SVOC'01-verdediger Tim Rijbroek is Willem Janssen te snel af.
SVOC'01-verdediger Tim Rijbroek is Willem Janssen te snel af. Foto: Rikus ten Brücke

Ysselsteyn deelt dreun uit

SVOC'01-Ysselsteyn 2-12 (1-9). Doelpunten: 5. Frank Jespers 0-1; 12. Willem Janssen 0-2; 14. Martijn Janssen 0-3; 17. Martijn Janssen 0-4; 27. Paul Jeurissen 0-5; 28. Paul Jeurissen 0-6; 29. Danny Houwen 1-6; 35. Martijn Janssen 1-7; 35. Martijn Janssen 1-8; 38. Willem Janssen 1-9; 55. Frank Jespers 1-10; 62. Frank Jespers 1-11; 70. Danny Houwen 2-11; 80. Martijn Janssen 2-12.

SVOC'01: Jos van Boekel, Mark Claessens, Luc Peeters, Harm Strijbos, Maikel Wismans, Sid Peeters, Jan Keunen, Danny Houwen, Rik Kleeven, Rob Houwen, Tim Rijbroek.


Ysselsteyn: Mark Swinkels, Willem Janssen, Youri van Dijck, Martijn Janssen, Paul Jeurissen, Boy Geerets, Franks Jespers, Stan Bouten, Bas Coopmans, Ronnie Bovee, Stef Koonings.

Oirlo | Derdeklasser Ysselsteyn declasseerde zondagmiddag SVOC'01 tijdens het tweede bekerduel van dit seizoen. De ploeg uit Oirlo en Castenray werd op eigen veld met 2-12 genadeloos hard over de knie gelegd. Na een helft voetballen stonden de bezoekers al op een riante voorsprong van 1-9.

Door Willem Menting

Vanaf de eerste minuut werd vijfdeklasser SVOC'01 overlopen door de bezoekers. De thuisploeg had geen antwoord op het bij vlagen flitsende spel van de bezoekers. "We toonden teveel ontzag voor de tegenstander", vertelde trainer Jeroen Denissen. "Dat Ysselsteyn de betere ploeg is weten we, maar dit mogen we niet laten gebeuren. Dat heb ik de jongens ook duidelijk gemaakt in de rust." Toch had de oefenmeester uit Meerlo geen boodschap aan de mokerslag die Ysselsteyn uitdeelde. "De bekerwedstrijden zijn voor ons oefenduels. We zitten nog steeds in de voorbereiding. Het belangrijkste is dat we er staat tijdens de eerste competitie wedstrijd op 23 september tegen VCH."

Denissen is bij SVOC'01 terechtgekomen in een een nieuwe omgeving. Na elf jaar als voetbaltrainer in Brabant bij De Willy's, VIOS'38 en SCV'58 was hij toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik ben voor het eerst hoofdtrainer in Limburg, mijn eigen provincie. Ik kan eindelijk op de fiets naar de club", vertelt Denissen. "Dat kon nog nooit. Ik dacht dat ik de Brabantse gemoedelijkheid wel zou gaan missen, maar deze club kan ik denk ik wel vergelijken met mijn vorige clubs. Het bevalt tot nu toe ontzettend goed." Met Denissen haalt SVOC'01 een clubman binnen. De trainer wil gaan spelen in een van de lagere elftallen en ook bezoekt hij regelmatig diverse jeugdwedstrijden. "Dat heb ik bij mijn vorige clubs ook gedaan. Ik heb vorig jaar zelfs gekeept in een van de teams bij De Willy's. Ik pas me makkelijk aan aan de vereniging waar ik trainer ben. Dat wil ik hier ook gaan doen. Mijn intentie is ook om langer ergens te werken. Mijn streven is altijd drie seizoenen, maar het moet natuurlijk wel van beide kanten werken."

De trainer is met een duidelijke opdracht begonnen aan zijn eerste seizoen bij SVOC'01. De chemie tussen het eerste en tweede elftal was verdwenen en Denissen moet weer een eenheid smeden. "Spelers van het tweede elftal wilden vorig seizoen niet meer mee met het eerste team. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. We willen vanuit de selectie twee goede teams smeden die elkaar kunnen aanvullen als het nodig is. We hebben al een inhaalslag gemaakt, want afgelopen donderdag kwamen er 29 voetballers trainen. Dat was vorig seizoen blijkbaar wel anders. Volgens het bestuur was de trainingsopkomst de afgelopen zeven seizoenen niet zo hoog. Dat is dus wel een goed teken." Tijdens de voorbereiding krijgt iedereen een eerlijke kans van de nieuwe coach. "Ik vind dat iedereen aan bod moet komen. Op dit moment heb ik mijn speelwijze wel voor ogen. Daar gaan we de komende weken nog hard aan werken."

Een echte doelstelling voor de competitie heeft Denissen met zijn ploeg nog niet afgesproken. Hij wil in ieder geval hoger eindigen op de ranglijst dan afgelopen seizoen. "We moeten onszelf wel blijven verdedigen dat vind ik belangrijk."