Spektakel op Raceway Venray.
Spektakel op Raceway Venray. Foto:

Donderdag 6 september

19:00Kruiden EHBO workshop Overloon - Ontdek de onzichtbare kracht van kruiden en wilde planten tijdens de kruiden workshops die maandelijks gegeven worden. Met volledig natuurlijke ingrediënten van o.a. (on)kruiden, (wilde) planten, etherische oliën en bijenproducten maken we tijdens deze workshop natuurlijke EHBO producten en een huid verzorgingsproduct. Voor vragen of aanmeldingen zie www.intholtoverloon.nl

Vrijdag
7 september

11:00Jubileumexpo WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Venray - WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Jubileumexpo 19 juni 2018 t/m 27 november 2018 Odapark wijkt af en dat blijft Odapark wijkt – sinds de eerste dag 25 jaar geleden – af in doen en laten. Het kunstinstituut is anders dan andere. En dat blijft, zo leert de aanstaande jubileumexpositie, 'weil ich ein Mädchen bin', met 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland. De expositie zal zich tot het eind november presenteren in wisselende samenstellingen van kunste

Zaterdag
8 september

9:00KSV Jongdierendag - Kleindieren Sportfokkers Vereniging Venray houdt op zaterdag 8 september de jaarlijkse jongdierendag op het terrein van Wilms Bestratingen aan de Stationsweg 175a in Oostrum. De dag duurt van 9.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis.

11:00Kunst van het Geloven "Ongelooflijk" Holthees - Kunst van het Geloven: kunstproject van drie weekenden in kerken en kapellen in de gemeente Boxmeer met als thema ''ONGELOOFLIJK'' waarbij hedendaagse kunstenaars worden uitgedaagd, op basis van dit thema ruimte en kunst samen te laten gaan. Te zien in de Mariakapel te Holthees, het Koningskerkje in Vierlingsbeek, de Anthonius en Nicolaaskapel in Groeningen, de St. Janstoren en Het Kloosterhuis in Sambeek en de Nepomukkapel in Boxmeer

14:00Vrijwilligersmarkt - Op het Schouwburgplein in Venray wordt op zaterdag 8 september van 14.00 tot 17.00 uur een vrijwilligersmarkt gehouden door Match voor Vrijwilligers, Synthese, Vitaal Kapitaal en de gemeente Venray. De markt is een ideale manier om verbindingen te leggen tussen inwoners van Venray die vrijwilligerswerk willen doen en organisaties die willen kennismaken met gemotiveerde mensen. Verwacht wordt dat er 35 organisaties deelnemen aan deze markt.

14:00Festival Kitsch - Op zaterdag 8 september vindt van 14.00 tot 01.00 uur de eerste editie van het festival Kitsch plaats in het Odapark in Venray, waar muziek, theater, kunst, foodtrucks, speciaalbieren en cultuur samenkomen. Zowel de foyer, de projectruimte als het beeldenbos fungeren als decor van het evenement. De nadruk ligt op alternatief en 'outof the box'. Tickets en informatie via www.kitschfestival.com.

12:00Molen Nooit Gedacht - Rijksmonument Molen Nooit Gedacht in Merselo is tijdens het Monumentenweekend op 8 en 9 september geopend voor groot en klein publiek. Er zijn rondleidingen in de molen en bij voldoende wind wordt er graan gemalen. Samen met kinderen worden er muffins gebakken. Zaterdag vanaf 12.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur, beide dagen elk vol uur. Op het terras kan worden genoten van het uitzicht op het landelijk gebied met groenteveldjes en fruitbomen, dit alles onder het genot van koffie of thee en zelf gebakken appeltaart. De molen is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Zondag
9 september

11:00Kunst van het Geloven "Ongelooflijk" Holthees - Kunst van het Geloven: kunstproject van drie weekenden in kerken en kapellen in de gemeente Boxmeer met als thema ''ONGELOOFLIJK'' waarbij hedendaagse kunstenaars worden uitgedaagd, op basis van dit thema ruimte en kunst samen te laten gaan. Te zien in de Mariakapel te Holthees, het Koningskerkje in Vierlingsbeek, de Anthonius en Nicolaaskapel in Groeningen, de St. Janstoren en Het Kloosterhuis in Sambeek en de Nepomukkapel in Boxmeer

13:001e Lustrum tuin Weidezicht Overloon - Tot 1 oktober gaan onze tuindeuren voor het 5e jaar weer open. Met veel plezier delen we onze passie en wisselen we ideeën en ervaringen uit met andere tuinliefhebbers. Gezelligheid staat voorop en onder het genot van een kop koffie of thee kun je genieten van een rijk assortiment aan planten rondom de woonboerderij en dieren natuurlijk. Met diverse zitjes en een mogelijkheid voor de allerkleinste om te spelen.

10:00Dagfietstocht IVN Geijsteren-Venray - IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 9 september de traditionele dagfietstocht. Het thema van dit jaar is de Maas. De fietstocht start om 10.00 uur bij de kerk in Oostrum. De lengte van de fietstocht is ongeveer 45 kilometer. Bij heel slecht weer gaat de tocht niet door. Kijk op www.ivn-geysteren-venray.nl voor de laatste informatie.

12:00Hondencursussen bij KC Venray e.o. - Bij KC Venray starten op donderdag 6 september en op zondag 9 september de hondencursussen voor puppy's en voor oudere honden. Wie al een keurig opgevoede hond heeft, kan het sportieve in naar boven brengen in de cursus nadac hoopers, behendigheid of recreanten. De cursussen worden gegeven door ervaren hondeninstructeurs van de KC Venray op het oefenterrein aan de Sinnesstraat 9 in Oirlo.
Meer informatie en inschrijven kan via www.kcvenray.nl of informeer naar de mogelijkheden bij Marita van Enckevort via telefoon 06-25142457.

Dinsdag
11 september

20:00lezing, omgaan met stress door verlies Venray - Vereniging Yarden organiseert op 11 september een workshop mindfulness in Venray. Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers handvatten die kunnen helpen bij het omgaan met stress die is ontstaan na het overlijden van een dierbare. Handvatten Voor veel nabestaanden begint de rouw pas na de uitvaart. De drukte is voorbij, maar het verlies blijft voelbaar. Dat kan leiden tot veel stress-klachten.

20:00Engelenavond door Marielle Beks Overloon - Op dinsdag 11 september zal Marielle Beks een Engelenavond verzorgen. Tijdens deze bijzondere avond zal de energie van de engelen voelbaar zijn en soms zelfs zichtbaar. U mag deze avond een foto van uw dierbare meebrengen. Kijkt u ook eens op www.mariellebeks.nl. Kosten € 12,50, aanmelden t-helder@ziggo.nl, tel. 0478-641404, 06-27007511. Locatie: Helderseweg 31, Overloon.

Woensdag
12 september

19:00Gratis hondenworkshop Overloon - Met huis, tuin en keukenvoorwerpen gaan we uitdagende hondenspelletjes maken waar een hond veel plezier aan kan beleven. En in korte tijd kan hij ook nog zijn overtollige energie kwijt. Ideaal bij slecht weer of ziekte. We gaan met deze hondenspelletjes ook direct met onze hond aan de slag. Lokatie: In 't Holt, Holthesedijk 8, Overloon. Meer informatie op wwww.hondengedragscoach.com

19:30Masterclass Positieve Desintegratie Overloon - Heb je het gevoel dat er iets moet veranderen in je leven maar je weet niet wat en hoe je dat gaat aanpakken? Kom dan naar de Masterclass 'Positieve Desintegratie' in 't Helder te Overloon. Bijdrage: € 35,00 tweede persoon € 25,00. Aanmelden graag vooraf via info@liekeweetraad.nl, via de website www.liekeweetraad.nl of06-11356285.

19:30Dialoogcafé - Op woensdag 12 september van 19.30 tot 22.00 uur gaat het tijdens het maandelijkse dialoogcafé in Proeflokaal Goesting in Venray over Omzien naar elkaar. Ook de nationale Week van de Dialoog (van 2 tot en met 9 november) staat in het teken van het thema Omzien. De vrijwilligers en gespreksleiders van Venray in Dialoog doen dit jaar weer mee aan de Week van de Dialoog.
Aanmelden voor de dialoogtafel kan via info@venrayindialoog.nl.

Donderdag
13 september

20:30Openluchtfilmvertoning - Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid houdt op de grasvelden van Servaashof Venray in samenwerking met Filmkring Venray op donderdag 13 september vanaf 20.30 uur een openluchtvertoning van de film Loving Vincent. Toegang voor de film is gratis voor alle bezoekers. Het aantal zitplaatsen is beperkt. Bij slecht weer wordt de filmvertoning afgelast. Via www.vvgi.nl informeert Vincent van Gogh of de film doorgaat.

Maandag
17 september

14:30 Vertelmiddag BiblioNu - In de Bibliotheek van Venray kan op maandag 17 september een vertelmiddag door Frans van de Pas worden bijgewoond. Entertainer en verhalenverteller Frans van de Pas gaat van 14.30 tot 16.00 uur vertellen. De inloop is vanaf 14.15 uur. Aanmelden kan via venray@biblionu.nl

Dinsdag
18 september

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Helemaal vrij zingen, kan dat? Jazeker, zing vanuit je hart en laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We vormen met elkaar een kring en laten de klanken vrij stromen. Van daaruit ontstaat de mooiste muziek. Soms hemels stralend, soms swingend met een lekkere groove. De ene keer ingetogen en verstild, dan w

Woensdag
19 september

19:30Lezing in bibliotheek - Benieuwd naar de eigen hersengezondheid en wat er gedaan kan worden om de kans op dementie te verkleinen? Irene Heger, onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, geeft op woensdag 19 september van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek tekst en uitleg door middel van een lezing over preventie van dementie. Aanmelden kan via mijnbreincoach@maastrichtuniversity.nl.

19:30Basiscursus Mandala tekenen - Mia Tielen Overloon - Tijdens de basiscursus mandala tekenen, maak je kennis met de principes van mandala. Data 19 september, 3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november. Tijden: 19.30 – 22.00 uur. De kosten bedragen € 90,- per persoon voor 6 lessen en materiaal tijdens de les. Aanmelden en info Mia Tielen-Poels Tel. 06-12094029 E-mail: info@miatielen-poels.nl www.miatielen-poels.nl en facebook.com/miahartinnerlijkekracht.

Zaterdag
22 september

20:00Concert: Op Weg Naar St. Louis Venray - Het Venrays Mannenkoor concerteert op 22 september samen met het No Borders Show Chorus, een verborgen schat in de grote pool van Venrayse koren. Het koor bestaat uit 60 dames uit verschillende landen, met name uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Ze repeteren 1x per maand in Venray. Naast Angels en Demons (gemengd kwartet) is ook de top van de mannelijke Nederlandse barbershop aanwezig.

10:00Wildpluk wandeling Overloon - Op zaterdag 22 september 2018 van 10 tot 14 uur verzorgt Ella Halma een wildplukwandeling in het voedselbos In 't Holt. Ook wordt er in de tuin en het bos naar kruiden, wilde planten en verschillende (onbekende) fruitsoorten gekeken, geoogst, geroken en geproefd. Lokatie: In 't Holt, Holthesedijk 8, Overloon Prijs: € 22,50 p.p. Inclusief koffie, thee met iets lekkers, en proeverij

Zondag
23 september

11:00Open dag KunstWerkPlaats Venray - Op zondag 23 september wordt er een open dag gehouden bij KunstWerkPlaats Venray. Van 11.00 tot 15.00 uur opent de werkplaats de deuren van de twee ateliers voor de bezoekers. KunstWerkPlaats Venray is een bijzondere vorm van dagbesteding. In de twee ateliers zijn in totaal bijna veertig deelnemers actief. Tijdens de open dag kunnen alle creatieve uitingen worden bekeken in de ateliers aan de Oude Oostrumseweg 19c en op het Sint Annapark in Venray.

11:00Schoolatletiekdag - ATV Venray houdt op zondag 23 september onder het motto Bewegen met plezier de jaarlijkse Schoolatletiekdag voor de leerlingen van de basisscholen in de gemeente Venray en omliggende gemeenten. Jongens en meisjes worden ieder ingedeeld in teams per schoolgroep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. De onderdelen zijn 40 of 60 meter sprint, verspringen, 400 meter, vortexwerpen en medicijnbal stoten. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en zijn om ongeveer 14.30 uur afgelopen. Informatie: telefoonnummer (0478)586208 of kijk op www.atvvenray.nl.

Zondag
30 september

9:00RACE 5 | 30 september 2018 – EuroCup LMV8 Ysselsteyn - Tijdens de EuroCup kunnen race-fans genieten van een stukje pure Amerikaanse autosport op de ½ mile oval. Met een gemiddelde rondetijd van 20,2 seconden en een snelheid van ruim 195 per uur zoeven de coureurs van de Late Model V8 klasse langs de tribunes.

Atletiek voor de jeugdleden in Venray.
De dagfietstocht van IVN Geijsteren-Venray
Jan Gommans leidt het Koor van dit Moment.
Producten van de kruidenworkshop in Overloon.