Hofmans koopt 't Schaartven

Overloon | Thijs Hofmans is de nieuwe eigenaar van recreatieplas 't Schaartven in Overloon. De ondernemer uit Overloon koopt het gebied van de gemeente Boxmeer. "Hier ben ik ontzettend blij mee", vertelde Hofmans opgetogen.

De gemeente gunde het project aan Hofmans. Sander Mooren uit Sevenum deed een poging om 't Schaatven te kopen. Zijn bod was zelfs 60.000 euro hoger dan dat van Hofmans. "De gemeente gunt het mij. Ze zijn op zoek naar iemand voor de lange termijn." Toen Hofmans afgelopen vrijdag de brief met het goede nieuwe van de gemeente ontving, was hij door het dolle heen. "Ik ben geboren en getogen aan het Schaartven in Overloon. Ik woon er nog steeds dus voor mij is het wel een droom die uitkomt. De laatste drie jaar heb ik 't Schaartven al geƫxploiteerd."

Hoe het gebied er precies uit gaat zien, weet Hofmans nog niet. De plannen hoopt hij over een paar maanden definitief uit de doeken te doen. "Ik ga eerst op andere plekken wat inspiratie opdoen. Ik wil het goed aanpakken en dat heeft tijd nodig. Het moet in ieder geval rendabel zijn."