Afbeelding
Foto: R.ten Brucke

Onderdelen van A tot Z

Overloon | Renkens Auto-Onderdelen is al jaren een begrip in de regio. Particulieren en bedrijven kunnen er terecht voor alle denkbare auto-onderdelen. "We hebben eigenlijk alles. Van koplampen tot motoren. We kunnen het regelen." Het demontagebedrijf koopt oude auto's op om volledig te demonteren voor de onderdelen. Het door de ARN gecertificeerde bedrijf biedt zo'n 36.000 onderdelen aan op de website.

Het bedrijf van Ronald Renkens wordt vaak geassocieerd met een autosloperij. Daar wil de ondernemer het liefst niet mee vergeleken worden. "Die bedrijven hebben vaan een slecht imago bij de leken. Wij hebben alles tot in de puntjes geregeld. Ieder product wordt na demontage voorzien van een barcode. Daarna krijgen alle producten een vaste plek in ons magazijn. Zo kunnen we alles gemakkelijk terugvinden en blijft alles netjes."

Renkens Auto-Onderdelen is alleen beschikbaar voor gedemonteerde artikelen. Het bedrijf monteert geen onderdelen in nieuwe auto's en voert ook geen reparaties uit. "We kopen alleen oude auto's op en auto's die total loss zijn na een ongeluk. Jaarlijks demonteren we zo'n 600 auto's." Het bedrijf verkoopt voornamelijk onderdelen in Nederland en België, maar ook in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland worden producten gekocht. "We versturen onderdelen naar heel Europa als het moet." De auto's worden op een verantwoorde manier gerecycled door Renkens Auto-Onderdelen. De vloeistoffen worden zorgvuldig opgevangen en verwerkt en ook de onderdelen worden zorgvuldig gedemonteerd. "We maken eerst foto's en daarna kunnen we alles voorzien van een barcode. Via internet zijn alle onderdelen te bekijken. Voor bijna alle auto's hebben we wel iets."

Ook op maatschappelijk vlak draagt het Overloonse bedrijf een steentje bij. Zo levert Renkens Auto-Onderdelen zo'n 120 auto's per jaar aan de verschillende brandweerkorpsen in cluster Venray. "Deze auto's gebruiken de korpsen bij brandweeroefeningen. Ik vind het belangrijk dat zij goed kunnen oefenen. Op deze manier hoop ik een steentje bij te dragen." (foto: Rikus ten Brücke)

Afbeelding
Afbeelding