Afbeelding
Foto: Picasa

Motorcrossers op dreef

Venray | Britt Jans-Beken heeft de vierde plaats behaald tijdens wedstrijden voor het Europees kampioenschap in het Belgische Beringen.

De Wanssumse deed dit door in de manches een zesde, vijfde en vierde plaats te behalen. Met nog één wedstrijd te gaan staat zij in de tussenstand op een mooie zesde plaats.

De finalewedstrijd vindt op zondag 30 september plaats in Kleinhau in Duitsland. In Boekel vonden wedstrijden plaats voor het NK van Motorsport Organisatie Nederland. Juup Tax (Wanssum) behaalde voor de vierde maal dit seizoen een podiumplaats.

Met een derde en tweede plaats in de manches werd hij tweede in het dagklassement bij de MX 2 senioren. Joey van der Zanden (Wanssum) reed eveneens een sterke wedstrijd en behaalde de vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het NK staat Tax op een tweede plaats.

Hij staat hiermee één plaats hoger dan Van der Zanden. Een top 10-klassering was er Jules Deenen (Wanssum). Ondanks dat hij te kampen had met koppelingsproblemen aan zijn motor wist hij in het dagklassement nog een achtste plaats te behalen.

Uitslagen motorcross:

IMBA dames Beringen (Bel): 4. Britt Jans-Beken (Wanssum)

Veendam (KNMV): ONK 125cc: 12. Kevin Simons (Well)

Boekel (MON): MX open inters: 19. Bart Pijpers (Wanssum)

MX open nationalen: 8. Jules Deenen (Wanssum). 19. Jop Koopmans (Holthees). 24. Maik Hubers (Venray)

MX open senioren: 23. Koen Pijpers (Wanssum)

MX 2 senioren: 2. Juup Tax (Wanssum). 4. Joey van der Zanden (Wanssum)

MX open junioren: 18. Diego Danelon (Blitterswijck). 21. Marc van Dijck (Venray). 23. Guido de Bruijn (Overloon)

MX 2 junioren: 14. Kimberly van der Aa (Leunen). 19. Luuk Penninx (Overloon). 24. Lynn Hubers (Overloon). 33. Dave Thielen (Veulen). 41. Ben van Gerven (Swolgen). 43. Jan van Mil (Overloon).

Foto: Juup Tax behaalde zijn vierde podium van het seizoen.
Foto: Maycel de Bruijn.