Vernieuwd Leunen sterk tegen SJVV

Leunen | Met een jeugdige achterhoede was Leunen zondagmiddag te sterk voor SJVV. Het eerste bekerduel werd met 1-0 gewonnen door de vijfdeklasser. "Ik was positief verrast", vertelde Leunen-trainer Vincent van Sambeek opgetogen. "We winnen toch van een vierdeklasser."

Na de degradatie van afgelopen seizoen bouwt Van Sambeek aan een nieuw elftal. De selectie van de Leunse voetbalclub bestaat komend seizoen uit 41 voetballers. "We houden wel twee selectieteams. We kunnen alle spelers goed gebruiken. Vanuit de jeugd zijn er twaalf spelers overgekomen." Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Pim Weijs.

Leunen speelde volgens Van Sambeek een bijna foutloze wedstrijd. "We gaven nauwelijks kansen weg. De power is terug bij de ploeg. Die heb ik eigenlijk vanaf april wel gemist." De degradatie hoeft Leunen volgens Van Sambeek niet te lang door te dreunen. "Misschien is het wel goed dat we op een lager niveau uitkomen. Iedereen pakt zijn taak positief op en dat is een goed teken. We willen deze lijn doortrekken naar het duel van komende zondag tegen Fiducia. Ik ga dan ook weer andere jongens laten spelen, want ik wil iedereen een eerlijke kans geven in de voorbereiding."


Oostrum start met gelijkspel

Grashoek | Het eerste bekerduel eindigde voor Oostrum zondagmiddag in 2-2. Op bezoek Grashoek kwamen de bezoekers niet verder dan een gelijkspel.

De treffers van Oostrum kwamen op naam van Dennis Nohlmans en Wes Wilmsen. Zondagmiddag krijgt Oostrum America op bezoek voor het tweede bekerduel van het nieuwe seizoen.

SV United schiet uit startblokken

Wanssum | SV United begon furieus aan het bekerduel met Hapse Boys. De ploeg uit Wanssum was met 3-0 te sterk voor de vierdeklasser uit Haps. De eindstand stond al na de eerste helft op het scorebord.

Michal Kolodziejski zette SV United op voorsprong uit een vrije trap. Hij maakte ook de 2-0. Het derde doelpunt kwam op naam van Bram van de Ven.