Eerste bekerzege voor SSS'18

Overloon | SSS'18 heeft het eerste officiƫle duel van het nieuwe seizoen in winst omgezet. De bekerwedstrijd met GSV'28 werd met 2-3 gewonnen door de ploeg uit Overloon.

De thuisploeg uit het Limburgse Beek startte furieus aan het duel en binnen de minuut stond de ploeg dan ook op voorsprong. Dean Essers schoot de bal tegen de touwen. Drie minuten later trokken de bezoekers de stand gelijk: 1-1. Koen Verlinden zette de gelijkmaker op het scorebord. Dankzij een treffer van Bas Joosten werd het na twintig minuten voetballen 1-2. Marco Thoma trok de stand namens GSV'28 weer gelijk. Hij benutte een strafschop. SSS'18 gaf zich echter nog niet gewonnen. Dat resulteerde uiteindelijk in het winnende doelpunt van Patrick van Mill: 2-3. Zondagmiddag speelt SSS'18 in Overloon tegen RPC het tweede bekerduel.

Sterk optreden Volharding

Horst | Volharding begon zondagmiddag het voetbalseizoen met een bekerwedstrijd tegen Wittenhorst. In Horst pakte de tweedeklasser uit Vierlingsbeek een punt tegen eersteklasser Wittenhorst: 1-1.

Wittenhorst kwam wel op voorsprong tegen de ploeg van trainer Johan Vullings. Uit een hoekschop schoot Bart Zander raak namens de thuisploeg. Vlak voor tijd schoot Mark Blenckers de gelijkmaker tegen de touwen. "We stonden verdedigend erg goed", vertelde Blenckers. "Dat werd in de tweede helft beloond met een treffer." Zondag speelt Volharding thuis tegen Eendracht'30.

Spektakelstuk in Merselo

Merselo | Merselo en SVOC'01 maakten er zondagmiddag een doelpuntenfestijn van. Uiteindelijk trok Merselo op eigen veld aan het langste eind: 5-3.

Het duel was lange tijd in evenwicht. Met nog tien minuten te spelen in de tweede helft stond het 3-3. In de slotfase trok de thuisploeg alsnog het duel naar zich toe. Voor Merselo maakten Jord de Keijzer, Tim Philipsen (2x), Martijn Verleg en Daan Hendriks de doelpunten. Rob Houwen, Johan Gommans en Rik Kleeven scoorden namens de bezoekers. Philipsen zette Merselo in de slotfase op voorsprong. Hendriks maakte de 5-3.