Kevin van Leuven derde

Swolgen | Motorcoureur Kevin van Leuven uit Swolgen bereikte na veel technische problemen toch het podium van de negende race van het OW-cup kampioenschap op het TT-circuit van Assen.

In de trainingen van de Supercup 600 had Van Leuven flink wat technische tegenslag. Zowel de eerste vrije training en de eerste kwalificatie kon hij slechts één ronde rijden. Na het nodige sleutelwerk werd het probleem gevonden en opgelost. Ondanks dat Van Leuven slechts een enkele ronde op Assen had gereden wist hij in de tweede kwalificatie de vierde tijd te zetten. De start van de race was goed en al snel vormde zich een groepje van drie rijders waaronder Van Leuven.

Hij wist zich los te rijden van de rest van het veld. Een spannende wedstrijd volgde en Van Leuven finishte als derde. Omdat er een gastrijder voor hem eindigde, ontving Van Leuven de punten voor de tweede plek. Kevin van Leuven: "Dit was mijn laatste wedstrijd dit seizoen. Een mooie afsluiter. We waren met zijn drieën aan elkaar gewaagd. Op sommige plekken had ik wat over maar niet genoeg voor een inhaalactie. De plannen voor het volgende seizoen liggen op dit moment nog open."

Dagmar Boom 'redelijk tevreden'

Leunen | Dagmar Boom uit Leunen neemt momenteel met de Oranje U19-damesvolleybalploeg deel aan het EK in Albanië. Met wisselend resultaat, want van de eerste drie duels ging er eentje, tegen Wit-Rusland, volgens de Leunse 'onnodig verloren' (3-0). Het Nederlandse team bond zowel het thuisland Albanië (0-3) als Bulgarije (3-1) aan de zegekar. Boom speelde alle drie duels mee als libero. Woensdagavond (gisteren) speelde Oranje in de poulefase tegen Italië en donderdag (vandaag) staat de wedstrijd tegen Polen op de rol. Na weer de rustdag op 7 september gaat het toernooi verder met de kruisfinales, waarna de plaatsingswedstrijden volgen. Op 9 september is de laatste toernooidag. Dagmar Boom, die in clubverband speelt voor Team Eurosped, meldt voor het duel met Italië: "Tot zover ben ik redelijk tevreden over de ploeg en mijzelf, maar wij hebben de lat erg hoog gelegd. Daarom moet het de aankomende twee wedstrijden een stuk beter."