KSV houdt jongdierendag

Oostrum | Kleindieren Sportfokkers Vereniging Venray houdt op zaterdag 8 september de jaarlijkse jongdierendag op het terrein van Wilms Bestratingen aan de Stationsweg 175a in Oostrum.

Alle dit jaar gefokte dieren worden deze dag voor de eerste keer door een officieel daarvoor opgeleide keurmeester bekeken en beoordeeld. Het is een dag om te leren, maar vooral om te genieten van alle dit jaar geboren dieren. De keuring is openbaar, dus iedereen mag de keuring volgen en desgewenst de keurmeesters vragen stellen over het hoe en waarom. De leden van KSV brengen weer een grote variatie aan dieren bijeen. Het konijn, de sierduif en de kip in alle maten en kleuren zullen zeker niet ontbreken. Ook de leden vertellen graag over hun hobby. Mogelijk zijn er ook dieren te koop.

De dag duurt van 9.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis.


Begeleiders gevluchte kinderen gezocht

Overloon | TeamUp, een gezamenlijk project van War Child, Save the Children en Unicef Nederland voor gevluchte kinderen in Nederland, is hard op zoek naar vrijwilligers die in Overloon drie uur per week activiteiten voor gevluchte kinderen willen begeleiden. Vrijwilligers van TeamUp dragen via sport, spel en beweging bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

Nu al verzorgen maar liefst tweehonderd vrijwilligers de TeamUp activiteiten op 28 locaties. Om zoveel mogelijk gevluchte kinderen in Overloon de kans te geven mee te doen aan de TeamUp-activiteiten is er een grote behoefte aan professionele, enthousiaste vrijwilligers. TeamUp biedt vrijwilligers training en begeleiding.

Programmadirecteur Ernst Suur: "Kinderen, vrijwilligers en het COA zijn erg enthousiast over de activiteiten. Daarom is TeamUp zeer gemotiveerd om door te gaan en hebben daar hulp van vrijwilligers bij nodig. Het kost vrijwilligers maar een paar uur per week, maar voor deze kinderen maakt het een wereld van verschil."

In het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland worden kinderen blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties. Helaas stopt de onzekerheid en stress hier niet. In Nederland moeten kinderen vaak verhuizen en maken zij zich zorgen om hun ouders en vrienden. Hierdoor zijn ze bang en onzeker geworden. 's Nachts hebben ze vaak nachtmerries, overdag zijn ze stil en teruggetrokken of juist agressief. Ze vinden het moeilijk om mensen te vertrouwen. TeamUp biedt gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten zodat kinderen van zes tot achttien jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema's. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven.

Geïnteresseerden van 21 jaar en ouder kunnen het gehele profiel bekijken op www.warchild.nl/vacature-teamup of direct solliciteren via www.sollicitatieteamup.nl.


Cursussen KC Venray

Venray | Bij KC Venray e.o. gaan verschillende cursussen omtrent gehoorzaamheid en ontspanning voor honden van start.

Of het nu gaat om puppy's of al wat oudere honden, er kan ze nog van alles aangeleerd worden en wat is er nou leuker dan actief met de hond bezig te zijn?

Bij KC Venray starten op donderdag 6 september en op zondag 9 september de hondencursussen voor puppy's en voor oudere honden. Wie al een keurig opgevoede hond heeft, kan het sportieve in naar boven brengen in de cursus nadac hoopers, behendigheid of recreanten. In een kleine groep krijgen de deelnemers les op het instructieterrein in Oirlo. In twaalf lessen leren de instructeurs hoe om moet gaan met de hond. Voor de honden vanaf vier maanden kan dat via de basisopleiding (basis gehoorzaamheid) of de cursus gehoorzame hond (basis gehoorzaamheid plus een aantal extra oefeningen). Jonge pups zijn welkom in de puppyklas. Tijdens de cursus leren de honden daarnaast hoe ze met elkaar om dienen te gaan.

Of het nu gaat om een grote of kleine hond, een rashond of kruising of om een pup of al wat oudere hond, voor alle honden zijn er cursussen. Naast gehoorzaamheid ook behendigheid, nadac hoopers of ongedwongen bezig zijn met de hond in de recreantencursus behoort tot de mogelijkheden bij KC Venray e.o. De cursussen worden gegeven door ervaren hondeninstructeurs van de KC Venray op het oefenterrein aan de Sinnesstraat 9 in Oirlo. Meer informatie en inschrijven kan via de website www.kcvenray.nl of informeer naar de mogelijkheden bij Marita van Enckevort via telefoon 06-25142457.


Dagbedevaart

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel houdt op donderdag 11 oktober een dagbedevaart per bus naar de geboorteplaats van de zalige Peerke Donders en bezoekt aansluitend de kerk van Onze Lieve Vrouw van Handel.

In Tilburg wordt een mis bijgewoond en een bezoek aan het geboortehuis met bron en museum gebracht. Tevens is er een diner. In Handel is een Mariaviering met handoplegging. Aanmelding kan via Lourdesgroep Maas & Peel. Neem voor meer informatie contact op met Cristien Goumans via telefoon 06-23532814.


Slecht begin voor Versteegen

Groesbeek | Het voetbalseizoen is voor Niek Versteegen uit Ysselsteyn slecht begonnen. De aanvaller van De Treffers heeft een middenvoetsbeentje gebroken.

Vorig seizoen kwam Versteegen over van Achilles'29.