Twee Nederlandse titels voor Emma

Venray | Emma van der Zanden van tafeltennisvereniging Red Stars is afgelopen weekend tijdens de Nederlandse kampioenschappen senioren met een B-, C- en D-licentie in Schiedam gekroond tot tweevoudig Nederlands kampioen. Ze greep zowel in het enkel- als het dubbelspel de nationale B-titel

Red Stars uit Venray nam met tien leden deel aan de Nederlandse kampioenschappen. De dames waren ingedeeld bij de B-licenties en drie van hen plaatsten zich voor het hoofdtoernooi. Miranda Jaspers speelde een goede poulefase met twee zeges, waarmee ze derde werd, maar zich net niet kon plaatsen. Chana van de Venne behaalde een tweede plaats in de poule, maar werd gestopt in de kwartfinale door een eredivisiespeelster, na een spannende wedstrijd met 3-2 verlies.

Finale was pure Red Stars-aangelegenheid

Emma van der Zanden bereikte door eerste te worden in haar poule, en vervolgens via winst op de volgende drie tegenstandsters, de finale. Trainingsgenoot Sharon Janssen presteerde hetzelfde en eindigde eveneens in de finale. De finale was dus een pure Red Stars-aangelegenheid en het werd een spannende en enerverende partij. Won Janssen de twee eerste games, daarna vond Van der Zanden zichzelf terug en schreef de volgende twee partijen op haar naam. De vijfde game moest gaan bepalen wie kampioen van Nederland 2018 werd. Het werd een zeer krappe uitslag waarbij Van der Zanden met 11-9 winst de gelukkigste was. Ze werd tevens Nederlands kampioen in het dubbel B, samen met Dobrila Jorguseska uit Den Helder.

Bij de heren B plaatste zich Kas van Oost voor de hoofdronde, waarin hij werd gestuit door de latere kampioen Dicky de Jong in de kwartfinale. Tom Thijssen kwam niet door de poules. Het nieuwe lid Max van Amerongen kwam uit in de C-klasse en bereikte de finale, waarin hij de jeugdige Colin Ligt kon feliciteren met winst en de titel.

De D-klasse telde drie Red Stars- leden in het deelnemersveld. Deze heren plaatsten zich voor de hoofdronde na de poules te hebben overleefd. Na de eerste ronde was er het einde voor Maarten Peters en Sem van Gameren. Desmond Janssen overleefde de eerste ronde om in de achtste finale de tegenstander te moeten feliciteren met de winst.

Op zaterdag 9 september start de najaarscompetitie met een thuiswedstrijd voor zowel de jeugd als de senioren. Iedereen is vanaf 12.30 uur jeugd welkom in het tafeltenniscentrum, waar vanaf 17.30 uur de senioren beginnen aan hun missie.