Afbeelding
Foto:

Maiskneuzer stuit op woonplaats

Wanssum | Koert van Leendert geloofde zijn ogen niet. Tijdens het maiskneuzen stuitte hij onlangs op een geïmproviseerde slaapplaats. "Ongelofelijk. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb met verbazing naar de plek gekeken", vertelt Van Leendert.

Van Leendert werkt bij loonbedrijf Jacobs uit Geijsteren. De dag begon normaal, maar uiteindelijk kreeg zijn werkdag een abnormale wending. "We vonden al wat colaflessen en ander afval", zegt de loonwerker over de aanloop. "Daarna zag ik in mijn linkerooghoek iets wat erg veel op een slaapplaats leek. Toen zijn we gestopt en ben ik uitgestapt."

Hij trof een geïmproviseerde slaapplaats aan. In het midden van het maisveld was een huisje gemaakt. Er lagen dekens, hoofdkussens en met een boodschappentas was een dak gemaakt op de maisplanten. "We vonden ook scheermesjes. Iemand heeft hier langer gewoond dan een paar dagen. Hoe lang weet ik niet. Dat kan een week zijn, maar misschien zelfs wel maanden." Van Leendert heeft geen idee wie er heeft gewoond op het maisveld. "Dat kan een zwerver zijn of wellicht een dakloze arbeidsmigrant. Ik heb in ieder geval met verbazing naar de plek gekeken."

De aangetroffen spullen van de man zijn overigens met respect behandeld. "We hebben zijn spullen opgeruimd en aan de zijkant van het veld neergelegd. Ik heb niet door de spullen geneusd, daar hebben wij niks mee te maken", zegt Van Leendert resoluut. "De bewoner was er overigens niet. Ik denk ook niet dat de persoon nog terug durft te komen. Ik weet ook niet of de spullen er nog liggen." Hij is in ieder geval blij dat hij de woonplaats op tijd zag. "Ik denk dat de machine vastloopt en dat zorgt natuurlijk weer voor schade."

Ook hobbyjager Theo Wijnhoven heeft poolshoogte genomen op de plek toen de mais was verdwenen. "Ik zag ook wat voetstappen richting de Groote Molenbeek. Misschien heeft deze persoon zich daar gewassen of opgefrist. Verder heb ik eigenlijk weinig meer gezien."

Foto: Koert van Leendert.


Muziekspektakel

Horst | Op zaterdag 15 september staat de vierde editie van Vrienden van Mèrthal Live op de planning: een avond waar muzikaal Horst aan de Maas van de partij is. Van bands tot singer-songwriters, van gitaristen tot trompettisten en van vocalisten tot een heus koor: alles wat muziek ademt in en rondom Horst aan de Maas wordt tijdens deze avond als een puzzel in elkaar gelegd. De deuren van de Mèrthal openen om 19.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.merthallive.nl en aan de dagkassa.