Opening Open Monumentendag

Venray | 'Onverwachte ontmoetingen / Europese accenten in Venrays erfgoed' is de volledige titel van de tentoonstelling die zaterdag 8 september in het kader van Open Monumentendag 2018 door wethouder Anne Thielen wordt geopend in het Venrays Museum, Mgr. Goumansplein 1 in Venray.

Vanaf 10.30 uur is de ontvangst voor de openingsbijeenkomst die begint om 11.00 uur in de Borggraaf. Koos Swinkels en Rita van den Boogaart geven een presentatie over wat er in het museum te zien is. De tentoonstelling wordt met behulp van het Venrays Museum samengesteld door Kruisen en Kapellen Venray, het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Kring Venray en de Stichting Venray Monumentaal en is te bezichtigen tot en met zondag 16 september tijdens de openingstijden van het museum van 13.30 tot 17.00 uur. Op 8 en 9 september is de toegang gratis.

De LGOG organiseert 's middags een herdenkingsbijeenkomst in de Sint Petrusbandenkerk, die begint om 14.00 uur met een lezing door Paul van Meegeren in de Sint Petrus'Bandenkerk over het leven van mgr. dr. Henri Poels. Aansluitend is er een wandeling naar het standbeeld van Mgr. Poels, waar een krans wordt gelegd en Frans Poels een toelichting geeft bij het Poelshuis.

De Stichting Kruisen en Kapellen, die dit jaar het 25 jarig bestaan viert, houdt op 8 september van 13.00 tot 17.00 uur Open Atelier in de Pastoor van de Gaetstraat 52. Dit is tegenover Pastoor van de Gaetstraat 89, onder de gymzaal. In Merselo is Molen Nooit Gedacht open op 8 en 9 september van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn onder meer demonstraties malen van graan en rondleidingen in de molen. De St. Petrus' Bandenkerk en de toren zijn beide dagen open voor bezichtiging van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn gidsen aanwezig.

Rectificatie escaperoom

venray | In het artikel Raayland heeft escaperoom, vorige week in deze krant, staan enkele feitelijke onjuistheden. Niet het Raayland College heeft een escaperoom, maar SpoVenray heeft een escaperoom in het Raayland. Het Xpeditielab is dus niet van het Raayland maar van SpoVenray. En Ted Lenssen die in het artikel wordt opgevoerd is weliswaar techniekdocent, maar niet op het Raayland College.

Brabantse humoravond

Overloon | In De Pit in Overloon wordt op zaterdag 6 oktober vanaf 20.00 uur voor de tiende keer een Brabantse humoravond gehouden door fanfare Vriendenkring.

Net als voorgaande jaren gaan er ook dit jaar weer topartiesten optreden. Het wordt een ouderwets gezellige avond. De kaartverkoop vindt plaats bij Tankshop Jacobs aan de Vierlingsbeekseweg.