Bekerwedstrijden zondag regio Venray

Venray | Komende zondag wordt ook in de regio Venray de tweede ronde in het bekervoetbal van het amateurvoetbal gespeeld.

Het programma:

Union-Venray (14.00 uur)

Volharding-Eendracht(14.30 uur)

SSS'18- RPC (14.30 uur)

SVOC'01-Ysselsteyn (14.30)

Oostrum-America (14.30 uur)

Sporting ST-BVV'27 (14.30 uur)

Holthees-MVC'19 (14.30 uur)

BEVO-Merselo (14.30 uur)

Fiducia-Leunen (14.30 uur)

SVOC'01-Ysselsteyn (14.30 uur)

Dames Venray-SEP (12.00 uur)

Gelijkspel voor Ysselsteyn

Ysselsteyn | Derdeklasser Ysselsteyn kwam zondagmiddag niet verder dan 2-2 tegen BEVO. Zo eindigde de seizoensopener van de ploeg van Ruud Jenneskens dus in een gelijkspel.

Ysselsteyn eiste in de beginfase van het duel de bal op, maar de ploeg speelde erg statisch en traag. Ook was er weinig beweging zonder bal en daardoor kwam tegenstander BEVO niet voor verrassingen te staan. De bezoekers waren dan ook dreigend in de tegenaanval. Dat resulteerde na een kwartier voetballen in een voorsprong voor de bezoekers. Bij Ysselsteyn bleef het spel ook na de 0-1 erg statisch en gezapig. Toch viel de 1-1. Na een inschattingsfout van de doelman kon Frank Jespers de 1-1 tegen de touwen koppen uit een voorzet van Kevin van Meijel. Doordat veel spelers te diep stonden, werd er nauwelijks druk gezet op de tegenstander. Daardoor kon BEVO weer goed in de wedstrijd komen. In het strafschopgebied kon een speler van de bezoekers ongehinderd aannemen, hooghouden en al vallend de bal in het doel schieten: 1-2. De bal blijft daarna in het bezit van Ysselsteyn, maar de ploeg weet er nauwelijks raad mee. Nog voor rust valt echter wel nog de gelijkmaker. Sander Spreeuwenberg speelde een belangrijke rol bij het tweede doelpunt. Hij bediende uiteindelijk Frank Jespers: 2-2.

Na rust kwam Ysselsteyn beter in de wedstrijd. De ploeg schroefde het tempo op en BEVO kon alleen nog maar verdedigen. Frank Jespers en Mike Arts kregen kansen op de derde treffer van Ysselsteyn en ook Wout Gommers was vanuit een corner dicht bij een doelpunt voor Ysselsteyn. De druk op het doel van BEVO nam steeds verder toe, zonder dat er veel grote kansen waren voor de thuisploeg. Desondanks hing de derde treffer van Ysselsteyn in de lucht. In de laatste seconden van de wedstrijd claimt Ysselsteyn nog een strafschop, nadat een speler van BEVO de bal met de hand van de doellijn haalde. Een penalty werd echter niet gegeven, waardoor het duel eindigde in 2-2. Gezien het vertoonde spel had Ysselsteyn geen recht op de overwinning.

Holthees haalt uit bij Kronenberg

Holthees | Het eerste bekerduel van het nieuwe voetbalseizoen verliep probleemloos voor Holthees. Kronenberg werd op eigen veld met 0-5 over de knie gelegd door Holthees. De wedstrijd werd overigens al op zaterdag afgewerkt.

De wedstrijd verliep probleemloos voor de bezoekers. De doelpunten werden gemaakt door Niels Ingenpas, Stef Janssen (2x), Ser van Es en Max Jost. "Als we scherper waren geweest, dan kon de score nog hoger uitvallen", vertelde speler Ruud Janssen. Komende zondag neemt Holthees het op eigen veld op tegen MVC'19 uit Maasbree. Op zondag 16 september speelt Holthees ook nog tegen Hegelsom.