Danny Pelzer duelleert met een speler van Vianen Vooruit. Links achter de scheidsrechter Bram Vievermans.
Danny Pelzer duelleert met een speler van Vianen Vooruit. Links achter de scheidsrechter Bram Vievermans. Foto: Jolijn van Goch

SV Venray lijdt bekernederlaag

Opstelling SV Venray: Dirk van Enckevort, Jordy Wismans, Stef van Dijck, Robert Willemse, Jesse Rommen, Bram Vievermans, Danny Pelzer, Jeroen Vullings (61. Roel Cornelissen), Jesse Peeters, Rick Egelmeers, Dani Litjens (61. Bram Kersten).

Karakteristieken: 22. Jeroen Schepens 0-1. Scheidsrechter: Patrick Voogsgeerd (Haaksbergen). Gele kaarten SV Venray: Rick Egelmeers. Toeschouwers: 225.

Venray | Eersteklasser SV Venray is het bekeravontuur van het seizoen 2018-2019 zwak begonnen. Op sportpark de Wieën ging tweedeklasser Vianen Vooruit er zondag met de winst vandoor: 0-1. Venray-aanvoerder Robert Willemse: "Verdedigend stonden we vrij aardig, maar in de voorste linie was er te weinig beweging. Ik ben niet tevreden, dat mag duidelijk zijn."

Door Sven Poels

Qua niveau had het veel weg van een oefenduel van pak 'm beet derdeklasser SV Ysselsteyn. Maar het was zondagmiddag toch echt SV Venray, de grootste amateurvoetbalvereniging uit Noord-Limburg, dat er tijdens de eerste officiële krachtmeting van de nieuwe voetbaljaargang een potje van maakte. Het baltempo was laag, passes kwamen vaak niet aan en een doordacht plan om de tegenstander bij de strot te pakken leek te ontbreken.

Vianen Vooruit, afgelopen seizoen kampioen in de derde klasse, bakte er voetballend gezien ook niet veel van, maar wist het onvermogen tenminste nog te compenseren met een dosis felheid. Omdat leidsman Patrick Voogsgeerd (te) veel toeliet, resulteerde dit in veel onbestrafte overtredingen.

Dit tot ongenoegen van de toeschouwers, die dit in woord en gebaar lieten blijken. "De scheidsrechter heeft de kaarten niet op zak", klonk het gekscherend. Typerend voor de wedstrijd kwam de eerste en meteen laatste treffer voort uit een dood spelmoment. Jeroen Schepens, een van de weinigen op het veld met een beetje lengte, kopte vanuit een hoekschop over de uitgekomen Venray-doelman Dirk van Enckevort en een kluitje verdedigers: 0-1. Een getuige genaamd Bas had het toen wel gezien: "Ik ga naar huis, want het is niet veel." Diegenen die wel bleven zitten dan wel staan werden daar pas in de 61ste minuut voor beloond, toen aanwinst Jesse Rommen (onder andere ex-SSS'18) namens Venray de eerste (!) doelpoging ondernam. Verder dan de uitgestoken voet van Vianen Vooruit-sluitpost Remco Loeffen kwam zijn inzet echter niet.

Venray-trainer Frans Koenen begreep dat het anders moest en bracht daarop Roel Cornelissen en Bram Kersten binnen de lijnen. Slot op de deur en aanvoerder Robert Willemse werd bovendien in de aanvalslinie gezet, in de hoop dat hij met zijn lengte een doorbraak kon forceren. Het mocht allemaal niet uitmaken: de thuisploeg kreeg met het oog op de klok wat meer wilskracht, maar het spel bleef te slordig om de opponent te verrassen en de achterstand van het scorebord te krijgen. Sterker nog, het was Vianen Vooruit dat met een fraaie vrije trap en een schot op doel nog het dichtst bij een doelpunt kwam. 'Vedette' Willemse (29) was na afloop helder: "Verdedigend stonden we vrij aardig, maar in de voorste linie was er te weinig beweging. Ik ben niet tevreden, dat mag duidelijk zijn." De 'vriendelijke reus' wilde echter nog geen conclusies trekken. "Dit zegt nog niet zo veel. We zijn nog niet helemaal compleet en moeten de vaste samenstelling nog vinden. Over twee, drie weken, als we vaker geëxperimenteerd hebben, weten we meer." Venray werd vorig seizoen achtste in de eerste klasse. Wat mogen we dit jaar verwachten van de roodhemden, die het nu zonder goaltjesdief Dimitris Touratzidis moeten stellen? "Ons doel is de subtop", stelt Willemse. "Een stuk meer stabiliteit krijgen, de pieken de dalen eruit halen." Dan, lachend: "Maar dan moeten we inderdaad beter spelen dan vandaag." Venray neemt het in de poulefase van de beker nog op tegen tweedeklasser VV Union (uit, komende zondag) en tegen 'klassegenoot' SV Juliana'31 (thuis, 16 september).


Eerste training voor MAS

Merselo | De Mersele Alde Sterren (MAS) hielden vrijdag hun eerste training wandelvoetbal. Op sportpark De Vloet stond de eerste training in het teken van een demonstratiewedstrijd tegen VVV Old-Stars.