Theo Klabbers overhandigt de publieksprijs aan Elke Pelzer.
Theo Klabbers overhandigt de publieksprijs aan Elke Pelzer. Foto: Dom Melskens

Elke wint publieksprijs

Venray | Elke Pelzer is de winnaar van de publieksprijs van de zomerfotowedstrijd van Fotospeciaalzaak Dom Melskens en nieuwsblad Peel en Maas. Het is voor de zestiende keer dat de wedstrijd wordt gehouden.

Elke Pelzer won onlangs ook al de eerste weekprijs. Toen ontving ze uit handen van Theo Klabbers van Dom Melskens een ministatief ter waarde van 30 euro, dinsdag kreeg ze een Epson-fotoprinter. "Prachtig, dat komt goed uit", zegt de Venrayse enthousiast. "Ik heb nog heel veel foto's die ik wil printen, dus deze prijs komt goed van pas."

De winnende foto is gemaakt in 't Schaartven in Overloon. Samen met haar vriend Herm poseert Elke in een spectaculaire pose. "Het is niet alleen een vrolijke vakantiefoto, ook de compositie is natuurlijk erg bijzonder. De foto valt meteen op", vertelt Theo Klabbers, die tevreden is over het verloop van de fotowedstrijd. "We merken aan het aantal inzendingen dat hij steeds populairder wordt. Er is de afgelopen weken ook via onze Facebookpagina flink gestemd op de tien voor de publieksprijs geselecteerde foto's. Het bereik lag ruim boven de 10.000, en de winnende foto van Elke kreeg 144 likes."

Volgende week wordt de winnaar van de tweede hoofdprijs, die van de vakjury, bekendgemaakt. De winnaar van de vakprijs ontvangt een een GoPro Hero 5 actioncam ter waarde van 319 euro. Deze hoofdprijs wordt bepaald door de vakjury, Theo Klabbers van Dom Melskens en Henk Lammen, journalist/fotograaf van Peel en Maas.