De brand in het boshuisje was snel onder controle.
De brand in het boshuisje was snel onder controle. Foto: SK Media

Brandend boshuisje

Venray | Een kwajongensstreek. Daar was volgens parkbeheerder Willem Vermeulen sprake van afgelopen weekeinde op het Sint Annapark. Volgens hem werd er zondagmiddag brandgesticht in het 'boshuisje'.

"Dit is heel duidelijk het werk van baldadige jongeren", vertelt Vermeulen. Hij keerde op het moment van de brand terug van een weekend weg. Op dat moment was de brand in het huisje al gemeld door oplettende bewoners van de buurt Smakterheide. Daardoor was de brandweer snel ter plaatse. Het pand werd ook onderzocht door de brandweer. Het gebouw wordt op dit moment niet bewoond. De exacte toedracht van de brand is niet bekendgemaakt. Vermeulen woont zelf in een van de panden op het Sint Annapark en volgens hem is er vaker sprake geweest van baldadigheid op het terrein.

Volgens hem is het maar goed dat de brand niet woedde in de extreem droge periode van deze zomer. "Dan waren de gevolgen wellicht niet te overzien. Door adequaat optreden van de brandweer is de schade nu zeer beperkt gebleven. De brand was snel gevonden en geblust." Vermeulen probeert samen met andere belanghebbers om de baldadigheid in te perken op het park. Zo hangen er camera's en zijn ook alle gebouwen voorzien van een stil alarm. "Sommige gebouwen worden dan wel niet bewoond, maar dat wil niet zeggen dat het is toegestaan om de panden te betreden. Dat is inbraak en dat willen we natuurlijk voorkomen."