Zoeken met quad naar explosieven

VENRAY | Zoals het zich laat aanzien beginnen de eerste bouwactiviteiten op het noordelijk deel van het Sint Annapark achter de boerderij in het voorjaar van 2019. Deze week wordt een eerste aanzet gemaakt met het opschonen van dat terreingedeelte.

Hierbij is het verplicht onderzoek te doen naar niet gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Dat onderzoek gebeurt met een quad uitgerust met de nodige apparatuur om de bodem te kunnen scannen. Om die inspectie goed te kunnen uitvoeren moeten er eerst verwilderde bomen tot tien centimeter boven de grond worden verwijderd en opschot gerooid.
"Mochten niet gesprongen explosieven worden ontdekt, dan verwijderen we ze en saneren vervolgens de bodem", aldus een woordvoerder van De Renschdael Groep, eigenaar van het Sint Annapark. Het rooien in dat gebied en het onderzoek zal enige weken vanaf nu gaan duren.
De Renschdael Groep hecht eraan dit bekend te maken om transparant te zijn naar de inwoners met het oog op de ontwikkelingen op het park dat onlosmakelijk met Venray is verbonden.
Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid heeft het 46,5 hectare grote Sint Annapark in Venray op 5 januari dit jaar verkocht aan De Renschdael Groep. Vanaf die tijd is de nieuwe eigenaar voortvarend aan de slag gegaan met werkzaamheden op het park met veel karakteristieke bebouwing waarvan een deel wordt behouden. In totaal is er plek voor zo'n 115 bouwkavels voor woningen en appartementen die verspreid over het park komen. De verwachting is dat de ontwikkeling van het Sint Annapark zo'n acht jaar in beslag neemt.