Ruime bekerzege voor Venray

Nijnsel | De voetbalsters van Venray zijn goed aan het bekertoernooi begonnen. De rood-witten wonnen zondag met 0-4 van Nijnsel/TVC.

Het krachtsverschil tussen de Venrayse hoofdklasser en de eersteklasser uit Nijnsel was, zeker in de tweede helft, groot. De gasten leidden halverwege het duel met 0-1 door een doelpunt van Lindie van der Steen. In de tweede helft voerde Venray de score verder op door doelpunten van opnieuw Lindie van der Steen, Marlou van Deursen en Rianne Schoenmakers.

Komende zondag kruist Venray in eigen huis de degens met de Delftse eersteklasser SEP. Dit duel begint om 12.00 uur.


Voetbalsters SSS'18 onderuit

Overloon | De voetbalsters van tweedeklasser SSS'18 gingen zondag op het eigen sportpark De Raay in Overloon onderuit tegen derdeklasser Wittenhorst: 1-4.

"In de eerste twintig minuten was Wittenhorst beter, komen wij niet aan het voetballen en winnen we geen duels", meldt SSS-trainer Frank Brands. "Ze scoren terecht de 0-1. Het tweede gedeelte van de eerste helft is voor ons. We winnen duels, zetten goed druk en creëren erg veel kansen." Na een 1-1 ruststand, Rian Eickmans scoorde de gelijkmaker voor SSS'18, kreeg de Overloonse ploeg kansen op de 2-1. Na de 1-2 voor Wittenhorst, dat zich dit seizen versterkte met enkele speelsters van eersteklasser Venlosche Boys, nam SSS'18 meer risico. Daarvan wisten de gasten optimaal te profiteren door de 1-3 en 1-4 te scoren. "Een terechte nederlaag", vindt Brands. "Maar gelukkig hebben we meer dan voldoende kansen weten te creëren. Deze week gaan we weer lekker trainen en zondag hebben we een oefenwedstrijd tegen SSS'18 Jo17-1."


Sportember in Venray gestart

Venray | De maand september staat in het teken van Venray Beweegt: Sportember. Gedurende deze hele maand vinden diverse sportieve activiteiten plaats in de gemeente. En veel sportaanbieders zetten in september hun deuren open voor niet-leden die gratis mogen kennismaken. Venray Beweegt stimuleert daarmee alle inwoners van de gemeente om te gaan bewegen én een gezonde leefstijl aan te nemen.

Op woensdag 5 september was de officiële opening van Sportember. Wethouder Anne Thielen kreeg die dag de leefstijlgids uitgereikt. Dit magazine biedt allerlei informatie over sportaanbieders, sportieve evenementen en een gezonde leefstijl. Alle abonnees van Peel en Maas krijgen de gids gratis thuisgestuurd. Op 5 september startte ook de Sportgala-challenge: 100 dagen bezig zijn met een gezonde uitdaging tot aan het Peel en Maas TV Sportgala op 17 december.

Op de website www.venraybeweegt.nl/sportember staat het complete aanbod en kunnen inwoners zien bij welke sportaanbieders ze terecht kunnen. Naast diverse trainingen en gratis lessen, worden er ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals zaterdag 8 september de Vrijwilligersmarkt, dinsdag 18 september de sportochtend voor ouderen bij TTV Red Stars, woensdag september start Kinderstreetleague en op 29 en 30 september Weekend Gezonde Sportkantine. Op zondag 7 oktober wordt Sportember afgesloten met de Venrayse Singelloop. Tijdens Sportember is van 15 tot en met 29 september de Nationale Sportweek. De voorgaande jaren deed Venray Beweegt ook al mee aan de Nationale Sportweek. Die week laten ze zien wat voor gezondheid- en beweeginitiatieven er zijn in de gemeente Venray.


Wout Poels naar WK wielrennen

Innsbruck | Wout Poels is door bondscoach Thorwald Veneberg geselecteerd voor het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck. De wielrenner uit Blitterswijck krijgt een vrije rol in de Nederlandse ploeg.

Tom Dumoulin en Bauke Mollema zijn de kopmannen van de Nederlandse ploeg. Het team van Veneberg wordt tijdens de wegwedstrijd gecompleteerd door Wilco Kelderman, Sam Oomen, Steven Kruijswijk, Antwan Tolhoek en Pieter Weening. Nederland geldt dit jaar als een van de sterkste ploegen voor het wereldkampioenschap. De vrouwenploeg bestaat uit Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Amy Pieters, Chantal Blaak, Sabrina Stultjens en Janneke Ensing.


Traplooprun 2018 weer afgelast

VENRAY | De Traplooprun 2018 in flat De Hooge Beek aan de Noordsingel in Venray is voor de tweede keer afgelast. Te weinig voorinschrijvingen, volgens organisator Dave Ewalts.

Afgelopen zondag zouden de hardlopers de 160 treden tellende flat met tien etages gaan bedwingen. Het ziet er nu naar uit dat de eerste trappenloop in Venray volgend jaar wordt gehouden. "Dat is nog niet zeker", zegt Ewalts. "Maar de intentie is er wel. Het is nu de tweede keer dat het niet doorgaat. We zullen eerst eens kritisch naar de formule gaan kijken."

Aanvankelijk zou de Traplooprun 2018 afgelopen mei worden gehouden. De datum werd spoorslags opgeschoven toen bleek dat er ook voor de eerste keer wel erg weinig voorinschrijvers waren. Voor afgelopen zondag hadden zo'n vijftien traplopers zich aangemeld.