'Er komt grote druk op omgeving'

VENRAY/OOSTRUM | De informatieavond over de eventuele komst van het Mobile Home Campus Venray, maandag in het Hotel Asteria, leverde een keur van reacties op bij de aanwezigen. Hieronder een bloemlezing van opmerkingen over bedenkingen bij het MHC Venray.

Antoniusveld-bewoner: "Ik verwacht een goede risico-analyse van het MHC? Doe je dat niet, dan heb je geen goed plan. Gebeuren er ongelukken dan is het te laat." Volgens Frank van Gool is die analyse gemaakt. "Wat is dan de topdrie van de risico's? Dat willen we weten." Van Gool draait eromheen: "Wij verwachten geen overlast. Niet alleen wij, ook de gemeente heeft hier een taak in." Gelach: "We kijken naar de grote OTTO-show."
Stationswegbewoner: "We hebben het hier over bungalows die verslijten. Het zijn geen permanente huizen. Als dit verloedert, krijgt het plan ineens een heel ander beeld. Het woord campus is hier verkeerd gekozen."

Andere aanwezige: "Ik mis in dit verhaal de gemeente. En een fatsoenlijke uitleg van ze. Ik wil dat het college hierover tekst en uitleg geeft. Er moet snel een oplossing komen, dus wordt het doorgedrukt. Politiek en omwonenden worden buitenspel gezet. U houdt het bewust klein deze avond. De uitnodiging voor deze bijeenkomst lag enkele dagen pas in de bus. Dan moet je je ook nog aanmelden. De communicatie is niet goed verlopen."
Van Gool: "Het is geen achteromweggetje. Het is wetgeving."
Een inwoner van Oostrum: "Van Gool heeft er belang bij dat de MHC er komt. Maar welke belangen hebben de Venrayse inwoners erbij? Waarom zo'n grote opeenhoping van mensen? Er komt een grote druk op de omgeving te liggen."
Een bewoner van de Pavanestraat in Brukske belde maandag verontwaardigd deze krant. Hij had geen uitnodiging ontvangen, "Ik woon bijna om de hoek. Nee, ik ben niet gegaan. Ik ben zo kwaad dat ik alleen maar gekke dingen zou gaan roepen."