Afbeelding
Foto: Wilco van Dijk

Dagzege Britt Jans-Beken

Deurne | De regionale motorcrossers zijn het tweede deel van het seizoen goed begonnen. Britt Jans-Beken behaalde in Deurne de dagzege in de damesklasse.

De Wanssumse ging in beide manches van start tot finish aan de leiding. Amber Simons (Well) kende een ongelukkige dag. In de eerste manche blesseerde zij zich en zij ging in de tweede manche niet meer van start.

In de klasse MX 2 senioren behaalde Kevin Simons (Well) het podium. Met een vierde en tweede plaats in de manches werd hij derde in het dagklassement. Hij bleef hiermee net Juup Tax (Wanssum) voor die vierde werd in het dagklassement. Joey van der Zanden (Wanssum) en Nick van Loon (Meerlo) eindigde in deze klasse in de top 10.

Ed Classens (Castenray) miste bij de veteranen net het podium. Met tweemaal een vierde plaats in de manches werd hij ook vierde in het dagklassement.

Jules Deenen (Wanssum) eindigde als zesde bij de MX open nationalen en Mark van de Ven behaalde de achtste plaats bij de MX open senioren.

In het Franse Point de Vaux vond de 12 uurs motorcross voor quads plaats. Jaarlijks neemt een groot deel van de wereldtop deel aan dit evenement. Joe Maessen (Ysselsteyn), Mike van Grinsven (Heesch) en Marc de Vries (Zevenhoven) vormden het team van Honda CRQF en behaalde met een eindsprint in de laatste manche de derde plaats. Johan Gommans (Oirlo) wist met Joris Kersten (Gemonde) en Paul Verdegaal een eervolle 20ste plaats te halen in een startveld van ruim 80 teams.

Uitslagen:

Point de Vaux: 12-uurs quadcross: 3. Joe Maessen (Ysselsteyn), Mike van Grinsven (Heesch) en Marc de Vries (Zevenhoven). 20. Johan Gommans (Oirlo), Joris Kersten (Gemonde) en Paul Verdegaal (Noordwijkerhout)

Deurne (MON): MX open nationalen: 6. Jules Deenen (Wanssum). 17. Maik Hubers (Venray). 27. Jop Koopmans (Holthees)

MX open senioren: 8. Mark van de Ven (Ysselsteyn)

MX 2 senioren: 3. Kevin Simons (Well). 4. Juup Tax (Wanssum). 7. Joey van der Zanden (Wanssum). 10. Nick van Loon (Meerlo)

MX 2 junioren: 13. Dave Thielen (Veulen). 14. Kimberly van der Aa (Leunen). 18. Jan van Mil (Overloon). 22. Lynn Hubers (Overloon). 23. Stan Bongers (Castenray). 34. Ben van Gerven (Swolgen)

Veteranen: 4. Ed Classens (Castenray)

Dames: 1. Britt Jans-Beken (Wanssum). 8. Amber Simons (Well)

Foto: Britt Jans-Beken won de damesklasse (MON) in Deurne. Foto: Wilco van Dijk.