Afbeelding
Foto:

Kunst in pop-upgalerie LivHe

Venray | In pop-upgalerie LivHe exposeren Harm Rutten, Liesbeth Rutten en Anne Haeyen van vrijdag 7 september tot zondag 28 oktober hun kunstwerken.

Het is nu vier jaar geleden dat de bevriende kunstenaars een gezamenlijke Kunstroute organiseerden, van Geijsteren, Venray tot Leunen.

Harm Rutten: "Als het winter is en als kunstenaars somber en ongelukkig zijn of als ze twijfel hebben, dan is het tijd voor zelfportretten, waar hij zich verhult achter zijn handen of attributen, zoals in de tekening I see you met zijn handen voor zijn gezicht, maar een oog dat loert naar jou, de toeschouwer, dus een zelfportret dat niet gezien wordt maar kijkt."

Op zoek naar verdieping loopt Rutten vooral door het bos op zoek naar paadjes, bergjes, kuilen en stronken. Daarin zit de eenvoud, schoonheid en de kracht. Een eigen taal van tekenen is hierin ontstaan, een heel gedetailleerde taal.

Liesbeth Rutten verbeeldt in haar werk de zielenroerselen van de mens in brons. Ze speelt graag met symbolische beeldelementen die ze vindt in de natuur, en die altijd weer terugvoeren naar haar innerlijke belevingswereld. Dit doet ze van oudsher figuratief en tegenwoordig vooral geabstraheerd.

Haar beelden ademen een geheel eigen stijl dank zij een jarenlange professionele ervaring in Nederland en ver daarbuiten. Zij werkt al haar beelden helemaal zelf af, zowel frezen, slijpen en schuren, als het patineren en oppoetsen.

zielenroerselen van de mens in brons

Bij Anne Haeyen komen zowel in haar schilderijen als beelden affiniteit met mensen tot uiting. In haar schilderijen stralen uitdrukkingen in gezichten, figuratief of realistisch, herkenbare emoties uit. En dat is steeds haar inspiratie.

Acrylverf is voor haar daarbij het beste materiaal, omdat ze overwegend expressief figuratief werkt, waar deze verf uitermate geschikt voor is, hoewel het realistisch schilderen van portretten haar niet vreemd is.

Sinds geruime tijd is klei haar passie en naast het schilderen is het een kunstvorm die haar nog dieper met het thema mens laat bezig zijn.

Pop-upgalerie LivHe is gelegen op hoek Kapelaanspad/Schoolstraat in Venray en is geopend op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 16.00 uur.