Francois Thiele overhandigt het Wesley Sneijder-shirt aan René van de Pas, op de foto samen met zijn zoon Rens.
Francois Thiele overhandigt het Wesley Sneijder-shirt aan René van de Pas, op de foto samen met zijn zoon Rens. Foto: Rikus ten Brücke

Gesigneerd shirt van Wesley

Venray | Voetballer Wesley Sneijder krijgt zijn gedroomde afscheid van het Nederlands elftal.

De recordinternational mag op donderdag 6 september in de oefeninterland tegen Peru zijn 134ste en laatste interland voor Oranje spelen. Vriend en familielid Francois Thiele (46) uit Venray bracht samen met John van der Heijden (Senvi en OHHO) en ter gelegenheid van dit afscheid een uniek, gesigneerd shirt op de markt.

In samenwerking met Peel en Maas zette Thiele een prijsvraag op, die werd gewonnen door René van de Pas uit Ysselsteyn. Hij gaf de juiste antwoorden op drie vragen (Hoeveel EK's en WK's speelde Wesley Sneijder in totaal? Antwoord 6), Won hij op het WK 2010 de Gouden of Zilveren Bal in de uitverkiezing van beste speler van het toernooi? (Zilveren Bal) en Tegen welk land maakte hij zijn debuut in Oranje, een oefenduel op 30 april 2003? (Portugal)) en kreeg het shirt woensdagmorgen eigenhandig van Francois Thiele overhandigd. De afscheidsshirts van Sneijder gaan inmiddels als zoete broodjes over de toonbank, meldt Thiele. "Uit de hele wereld krijgen we bestellingen. In Japan, Turkije, Zwitserland, Amerika, noem maar op, leveren we shirts uit. Dit wordt een collectors-item."

René van de Pas is blij met het shirt. "Bij mijn afscheid van het eerste elftal van SV Ysselsteyn kreeg ik een shirt met mijn naam erop. Ook dit shirt van Wesley Sneijder ga ik inlijsten. En ja, volgende week ga ik zeker naar zijn afscheidswedstrijd kijken."