Een volle tribune bij de 0-13 finale tussen FC Eindhoven en BB Rotterdam.
Een volle tribune bij de 0-13 finale tussen FC Eindhoven en BB Rotterdam. Foto:

Lake Valley klaar voor start

Venray | In sporthal de Wetteling in Venray heeft Lake Valley uit Venray zondag voor de veertiende keer het KNVB-topjeugdzaalvoetbaltoernooi gespeeld. FC Eindhoven werd uiteindelijk de grote winnaar.

De dag startte met het 0-13-toernooi. In de finale speelden FC Eindhoven en BB Rotterdam. Het werd 2-0 voor Eindhoven. Giovanni Simas van BB Rotterdam werd uitgekozen tot speler van het toernooi. Daarna was het de beurt aan de 0-15 teams. Ook in deze klasse wist FC Eindhoven de finale te bereiken en te winnen met 2-0 van het Belgische team Celtic Houthalen. David v.d. Stukken van Celtic Houthalen werd speler van het toernooi. Het laatste blok speelde FC Eindhoven de finale tegen het organiserende Lake Valley. Beide teams hadden hun poulewedstrijden gewonnen en waren aan elkaar gewaagd. Lake Valley nam een voorsprong, maar FC Eindhoven wist uiteindelijk toch net met 3-2 te winnen in een spannende finale. Speler van het toernooi werd hier Ayoub Ahamad van Lake Valley.

Niet alleen de jeugd is aan het nieuwe seizoen begonnen. Na drie oefenduels zit ook de voorbereiding voor het vaandelteam van Lake Valley erop. Het team van coach Dennis Tilburgs is klaar voor de eerste wedstrijd op maandag 10 september uit tegen de titelfavoriet in de hoofdklasse: VV Schaesberg. Het eerste oefenduel thuis tegen Bayer Uerdingen (2e Bundesliga) was een matig duel. De Duitsers wonnen uiteindelijk met 2-1. Doordat enkele basisspelers nog ontbraken door vakantie konden keeper Niels Janssen en Tymo van der Pas (beiden spelers van 0-17) hun debuut maken in Lake Valley 1.

Gregory Mardjani scoorde voor Lake Valley. Het tweede oefenduel gold als seizoensopening. Voor een goed gevulde tribune in de Wetteling werd met 3-1 gewonnen van de beloften (0-21) van de Belgische topploeg Gelko Hasselt. Na een 0-0 ruststand trok Lake Valley het spel meer naar zich toe en Fabian Hendriks scoorde uit een vrije trap. De Belgen maakten vlug gelijk uit een mooi uitgespeelde aanval. Daarna besliste Lake Valley het duel met twee vlijmscherpe counters. De youngsters Tim Jeuken en Willem Verstraaten scoorden en de prima keepende Youri Basten hield zijn doel schoon.

De derde oefenpartij was in Boxtel tegen Topklasser ZVS/Filias. Bij dit duel maakte Remco Peggen (0-17) en Keltone Silva (0-19) hun debuut en Joep Claessens zijn rentree in de hoofdmacht van Lake Valley. Lake Valley speelde een degelijke partij. Verdedigde sterk en creƫerde ook enkele goede scoringskansen. Net voor rust nam de thuisploeg uit een scherpe counter de voorsprong 1-0. Na rust bouwde ZVS de voorsprong uit door slim opgezette aanvallen tot 3-0. Daarna kwam Lake Valley sterk terug, Nieuwkomer Keltone Silva scoorde met een hard schot tegen 3-1. Na een slim uitgespeelde vrije trap bracht Mats Cuijpers de spanning terug tot 3-2. De laatste minuten speelde Lake Valley met een meespelende keeper. Het kreeg nog enkele kansen maar scoorde niet meer: 3-2 eindstand.