Afbeelding
Foto:

Judoka's Verhagen in de prijzen

Venray | Sportinstituut Verhagen uit Venray heeft deelgenomen aan het EK ID judo (G-judo) in Londen.

Jasper Holtackers en Ifeanyi Oguejiofor van het Venrayse sportinstituut zijn derde geworden op dit eerste zogeheten intellectual disabilities judotoernooi in de kleine finale.

Ifeanyi Oguejiofor in de klasse tot 81 kilo en Jasper Holtackersin de klasse tot 100 kilo.

Op de foto Rudi Verhagen met zijn twee succesvolle judoka's.


Dansend in Balans van start in balletzaal

Venray | In de balletzaal van Jerusalem aan de Heuvelstraat 4 in Venray gaat op maandag 3 september van 10.30 tot 11.45 uur het bewegingsprogramma Dansend in Balans van start.

Dansend in Balans, het bewegingsprogramma voor mensen met onder andere Parkinson, MS, Reuma, niet aangeboren hersenletsel en voor wie graag wil bewegen, komt naar Venray.

Onder deskundige begeleiding van dansdocent Gerty Jansen biedt Dansend in Balans een inspirerende en veilige omgeving om met gelijkgestemden actief te zijn en om je vrijer en onafhankelijk te voelen.

Het dansen kan namelijk een positief effect hebben op het ziekteproces van de deelnemer. Dans daagt niet alleen het lichaam maar ook de geest continu uit. Een belangrijke voorwaarde van het succes van deze les is, dat het verder moet reiken dan een fysieke inspanning die gericht is op het bestrijden van de symptomen.

Ook het trainen van het geheugen is belangrijk: het mechanisme om te kijken, om informatie tot je te nemen om te leren en om beslissingen te nemen.

Daarnaast speelt het sociale aspect een cruciale rol.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Gerty Jansen via e-mail info@dansendinbalans.nl of telefoon 06-30499240.