Afbeelding
Foto:

Ooievaars tanken energie in Oirlo

Oirlo | "Ter voorbereiding op hun trek naar Afrika zag ik maandag een grote groep ooievaars aan de Rosakker in Oirlo. Toch een niet-alledaags beeld, zeker niet in deze hoeveelheid en in onze omgeving."

Dat meldt een enthousiaste Jenny Jenniskens, die van de groep meteen een foto maakte en die doorstuurde naar de redactie van Peel en Maas. Met nog wat extra informatie. "Ooievaars gebruiken bij de overtocht zoveel mogelijk thermiek, omdat ze nu eenmaal zware vogels zijn, met brede vleugels en is vliegen een energieverslindende bezigheid. Daarom een stop in Oirlo, om genoeg energie te hebben voor deze grote tocht!"


Workshop Yarden

Venray | Yarden & Goemans in Venray houdt op dinsdag 11 september een workshop mindfulness. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers handvatten aangereikt die kunnen helpen bij het omgaan met stress die is ontstaan na het overlijden van een dierbare.

Voor veel nabestaanden begint de rouw pas na de uitvaart. De drukte is voorbij, maar het verlies blijft voelbaar. Dat kan leiden tot veel stressklachten. StressWise leert mensen om wijs met stress om te gaan, zodat klachten verdwijnen of, nog beter, geen kans krijgen. Vereniging Yarden en StressWise hebben de handen ineengeslagen en bieden een workshop mindfulness aan. De deelnemers leren bijvoorbeeld door middel van ademhalingsoefeningen, om te gaan met stress die is ontstaan door het overlijden van een dierbare. Mindfulness is een middel om de mentale weerbaarheid stevig te houden of te krijgen. Het zorgt voor bewustwording, geeft handvatten om focus en concentratie te vinden en helpt van stress naar ontspanning.

Ook kan mindfulness helpen om emoties een plek te geven. Flexibel om kunnen gaan met emoties en gebeurtenissen is waar mentale weerbaarheid over gaat. Regie houden of nemen over je leven en met de juiste middelen zorgen dat je 'overeind blijft' in nare situaties. Mentale weerbaarheid helpt ook om patronen te herkennen en te doorbreken. De workshop mindfulness van StressWise wordt aangeboden door Vereniging Yarden Limburg bij Yarden & Goemans in Venray en duurt van 20.00 tot 22.30 uur. Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via de website www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie: telefoon 088-9273434.


Moed en IJver bestaat 100 jaar

Blitterswijck | Muziekvereniging Moed en IJver viert dit jaar het 100-jarig bestaan. Zondag vond op het dorpsplein een brunch plaats om dit met de inwoners te vieren.