Afbeelding
Foto:

Tweede Goesting Craft Beer Festival

Venray | Proeflokaal Goesting houdt in het weekeinde van 15 en 16 september het Goesting Craft Beer Festival (GCBF). Goesting zet hiermee de tweede editie van zijn eigen speciaalbierfestival neer.

Op vrijdag en zaterdag zijn twintig brouwerijen te gast op het Henseniusplein in Venray. Iedere brouwerij brengt tot maximaal zes bieren mee, wat ervoor zorgt dat er dit weekend kan worden geproefd van een kleine 120 verschillende bieren. Vaak zijn dit bieren die je niet overal tegenkomt, de brouwerijen bewaren die graag voor festivals als dat van Goesting. Dit maakt een speciaalbierfestival interessant voor de meer ervaren bierdrinkers.

De eerste editie werd goed bezocht

Proeflokaal Goesting kiest er bewust voor een brede selectie aan brouwers uit te nodigen op het festival. Naast de verschillende brouwerijen zijn ook diverse andere stands te bezoeken op het festival. Met vijf foodstands wordt gezorgd voor een gevarieerde hap, waarbij zowel gedacht wordt aan lekkere snelle en goed vullende hapjes als ook aan meer verfijnde en vegetarische gerechten. Geheel in de gedachte van het lokaal ondernemen dat bij Goesting altijd hoog in het vaandel staat zijn verschillende foodstands regelmatig op het Henseniusplein te vinden. Ook aan de niet-bierdrinker wordt gedacht op het Craft Beer Festival, voor het eerst staat er ook een wijnimporteur om verschillende wijnen aan het publiek te laten proeven en bij Goesting zijn vanzelfsprekend alle dranken gewoon verkrijgbaar.

Om het festival verder aan te kleden is er beide dagen een programma vol muziek opgezet in samenwerking met het nieuwe festival KiTSCH, dat een weekend eerder voor het eerst plaats gaat vinden.

Speciaalbier, wijn, foodstands en muziek

Het speciaalbierfestival van Proeflokaal Goesting begint beide dagen om 12.00 uur. Op zaterdag gaat de tap buiten om 22.00 uur dicht, op zondag zit om 20.00 uur deze editie van het Goesting Craft Beer Festival er op.

Kaarten zijn te bestellen via de website www.ticketkantoor.nl/shop/gcbf18 of te koop bij Proeflokaal Goesting aan het Henseniusplein in Venray.