Afbeelding
Foto:

D66 bezoekt
De Voorwerkers

Venray | Enkele fractie- en commissieleden van D66 Venray sloten zich aan bij het bezoek van Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) aan de Arnhemse Onderneming De Voorwerkers.

Deze onderneming werd twee jaar geleden door de Venrayse sociaal ondernemer Theo van den Berg samen met collega Ton Dijkstra opgericht. Nu al kan het initiatief een succes genoemd worden. Eind 2017 werd een tweede plaats behaald bij de Ignite-award. Deze award daagt startende sociaal ondernemers uit om met hun businessideeën een echte sociale verandering in gang te zetten. Inmiddels is het bedrijf bezig een eigen product op de markt te zetten om zo minder afhankelijk te zijn van opdrachten van externe bedrijven.

D66 ging op bezoek om zo meer inzicht te krijgen in alternatieve bedrijfsvormen binnen de sociale werkvoorziening. Gekoppeld aan andere bezoeken aan dergelijke initiatieven die een invulling geven aan de participatiewetgeving, hopen de leden van D66 een duidelijker beeld te krijgen van hetgeen binnen dit kader allemaal mogelijk is, al dan niet met ondersteuning van de overheid. In dit kader past ook de periodieke ontvangst van raadsleden bij de NLW-bedrijven in Venray.

Tweede Kamerlid Raemakers werd met de leden van D66-raadsleden uit Venray en Arnhem hartelijk begroet en kreeg in een uitgebreide presentatie en aansluitende rondleiding, gedetailleerde uitleg over het ontstaan en de groei van De Voorwerkers. Ook werd er intensief met werknemers gesproken en naar hun bevindingen gevraagd. Waardevolle informatie kon zo uitgewisseld worden. De kleinschaligheid en daarmee de nauwe relatie tot de werkkracht en zijn mogelijkheden, werd als een van de redenen voor het succes genoemd. D66 ziet een dergelijk commercieel initiatief als een interessante aanwinst voor de verbetering van de kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Foto: Leden van D66 Venray tijdens hun bezoek bij De Voorwerkers in Arnhem. Foto: Angela van Dam - De Voorwerkers.


Vergadering dorpsradenoverleg

Heide | Stichting Dorpsradenoverleg Venray houdt op maandag 3 september om 20.00 uur een vergadering in gemeenschapshuis Gelderkoel aan de Heidseweg 72 in Heide.

Op de agenda staat onder meer de jaarrekening 2017. Aan de orde komen ook de actielijst en er wordt een rondgang gemaakt met de werkgroepen Via Venray, website, Glasweb, wonen, kermis en openbaar vervoer.