Werkzaamheden aan Maaslijn

Cuijk | Op 30 augustus en op 5, 6 12 en 13 september rijden vanaf 21.30 uur geen treinen op de Maaslijn tussen Nijmegen en Cuijk.

In verband met het Project Vervanging Treinbeveiliging door ProRail wordt er de komende tijd aan de Maaslijn(S1) gewerkt. Tijdens deze werkzaamheden rijden er op delen van de Maaslijn dan geen treinen. Op 29 en 30 augustus en 5, 6, 12 en 13 september werkt ProRail tussen Nijmegen en Cuijk. De werkzaamheden starten om 21.30 uur en duren tot einde dienst. Arriva rijdt op het traject tussen Cuijk en Roermond gewoon met de trein. Tussen Nijmegen en Cuijk worden bussen ingezet. Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen niet mogelijk.

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken viaarriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl. Meer informatie over het treinvervangend vervoer is te vinden op de website van Arriva. Daar wordt ook over de komende buitendienststellingen gecommuniceerd. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Prorailhttps://www.prorail.nl/nieuws/prorail-vervangt-treinbeveiliging-noordelijke-maaslijn.


Vervangen verlichting Oostrum

Oostrum | De gemeente Venray vervangt elk jaar een deel van de openbare verlichting. Dit doet ze omdat verlichting verouderd is, te veel energie verbruikt en om te bekijken of de huidige verlichting nog voldoet aan de normen en het beleid wat we bepaald hebben.

Ze doet dit ook om de sociale en verkeersveiligheid te verbeteren en energie te besparen. Alle nieuwe verlichting is voorzien van een dimmer, zodat bijvoorbeeld 's nachts als er weinig verkeer is het licht niet onnodig fel brandt. Alle verlichting wordt vervangen door led-verlichting. Op sommige plaatsen verdwijnen lichtmasten, maar daar komen dan op andere plaatsen weer lichtmasten voor terug om een betere verdeling te krijgen. Dit jaar wordt in Oostrum tussen oktober en december de verlichting op de Asselberghsstraat, Buitenhof, Binnenhof, Gildestraat, Goetzenhof, Hoefslag, Jofferspas, Kloosterstraat, Randenrade, Vlasakker en Watermolenstraat aangepakt. 'Wij zullen de overlast zoveel mogelijk proberen te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk', meldt de gemeente in het plaatselijke dorpsblad.


The Kardashians vallen voor kunst Bram Reijnders

venray | Na de Amerikaanse rapper Tauheed Epps, beter bekend als 2 Chainz, en dj Martin Garrix, weten nu ook de Kardashians wie Bram Reijnders is. De kunstwerken van de Venraynaar zijn te zien in de laatste aflevering van 'Keeping up with the Kardashians, The Art of Prank'

Of ze zijn werk mochten tonen in de door miljoenen mensen gevolgde real-lifesoap 'Keeping up with the Kardashians'? Nou, daar hoefde Reijnders geen twee keer over na te denken. "Mijn werk is al langer te zien bij Axiom Contemporary, een kunstgalerie in het Amerikaanse Santa Monica. Als dan zoiets voorbijkomt, is dat gewoon leuk. Maar het is natuurlijk een toevalligheid dat de Kardashians voor een galerie hebben gekozen waar mijn kunst hangt."

Reijnders heeft een galerie aan de Stratumsedijk en brengt ook een belangrijk deel van het jaar door in zijn huidige woonplaats Eindhoven. De rest van de tijd is hij overal en nergens: Amsterdam, Rio de Janeiro, Udaipur (India), de VS en Venray. "Maar ik voel me nog altijd op en top Venraynaar. In Venray wonen mijn ouders, daar liggen mijn roots." Hij moet er zelf eigenlijk wel een beetje om lachen, om dit verhaal met de Kardashians, maar ziet ook de pr-waarde. "Natuurlijk zie ik dat, hoewel ik niet te klagen heb over aandacht. Ik heb laatst op een beurs in Miami nog werk verkocht aan de bekende Amerikaanse rapper, Tauheed Epps, beter bekend als 2 Chainz. En Martin Garrix heeft laatst ook nog werk gekocht. Het gaat dus goed, ik ben tevreden, maar ik werk er dan ook hard voor." Zijn werk is te zien in de laatste aflevering van 'Keeping up with the Kardashians, The Prank of Art', waarin Khloé Kardashian revanche neemt op haar moeder Kriss Jenner omdat die volgens Khloé weinig verstand heeft van kunst. "Ik heb ze niet persoonlijk ontmoet, maar heb ze wel op foto's voor een van mijn kunstwerken zien staan. Meer is het ook niet, hoor."


De Bijenwacht

Venray | Zoals elk jaar staan ook in 2018 onderstaande imkers paraat om zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje te ontfermen.

Het gaat alleen om vrij hangende bijenzwermen; dus niet in de spouwmuur en dergelijke. Bij overlast van wespen (en bijen op andere plaatsen) dient een erkend bestrijdingsbedrijf ingeschakeld te worden. Beschikbaar: gebied Venray: René Rutten, telefoon 06-10196977. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, telefoon (0478)585652. Gebied Wanssum: Chris Peters, telefoon 06-53305123 of (0478)532036. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, telefoon (0478)532557 of 06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen en Heide: H. Potten, telefoon (0478)541579 of 06-13434377. Gebied Castenray: Momenteel niemand beschikbaar.