Zoektocht naar onderduikadres

OVERLOON | De Maastrichtse familie Dassen is op zoek naar het onderduikadres in Overloon, waar vader Dassen in de Tweede Wereldoorlog een tijdje verbleef. Dat meldt het Overloonse dorpsblad Ons Eigen Erf.

Dassen was Duitsland ontvlucht, waar hij onvrijwillig in een plaatsje aan de Oostenrijkse grens tussen München en Passau verbleef. Hij kwam in Overloon terecht, waar hij een nieuwe identiteit kreeg. Zijn nieuwe naam was Hendrikus Cruijsen. Op zijn identiteitsbewijs stond de geboortedatum 1918, zijn werkelijk geboortejaar was 1924. Bekend is dat hij vanuit de boerderij, waar hij was ondergedoken, de kerk van Overloon kon zien. In 1954 is Dassen met zijn zoon en dochter nog een keer terug geweest bij de boerderij, waar hij bij de Duitsers met succes uit beeld probeerde te blijven. Die boerderij was in de oorlog dus niet verwoest. Ook is bekend dat Dassen niet logeerde bij een Overloonse boerenfamilie die Cruijsen heette. Wie de familie Dassen kan helpen, mag contact op met Piet Marcellis (0478-641217).

Cor Sonnemans diaken in Venlo

VENRAY | Diaken Cor Sonnemans verlaat Venray om met ingang van 1 oktober als diaken-assistent aan de slag te gaan bij acht samenwerkende parochies in Venlo.

Zijn opvolger in Venray is de Indiase kapelaan Marthoma Alexander die aan het werk gaat bij de parochies Sint-Petrus' Banden, Onze Lieve Vrouwe van Zeven Smarten, Heilige Franciscus van Assisi en Christus Koning, alle in Venray, alsmede het rectoraat Heilige Jozef te Smakt. Alexander, die aan Rolduc in Kerkrade studeerde, begint komend weekeinde met zijn werkzaamheden in Venray. Deze week maakt Alexander al kennis met enkele scholen in Venray. Sonnemans, docent levensbeschouwing en maatschappijleer bij het Venrayse Raayland College, blijft woonachtig in Venray. "Het is allemaal prima te combineren."

Overlast Jorispark

VENRAY | De paden in het Sint Jorispark aan de Langeweg in Venray worden steeds vaker gebruikt door (brom)fietsers.

Klachten van buurtbewoners op dat terrein bereiken steeds vaker Venray Lokaal, dat het college hierover schriftelijke vragen heeft gesteld. De partij vindt het een onwenselijke situatie dat voetgangers in aanraking komen met sneller verkeer.