Afbeelding
Foto:

Week van de Dementie op komst

Venray | Momenteel is de werkgroep Venray Dementievriendelijk volop in de weer met de voorbereidingen voor de Week van de Dementie, die van 17 tot en met 21 september in Venray wordt gehouden.

Op 21 september is het namelijk wereld Alzheimer Dag. Deze datum is in 1994 door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO als zodanig uitgeroepen, en is bedoeld om wereldwijd aandacht te vragen voor dementie. Door de toenemende vergrijzing van de bevolking is deze aandoening namelijk hard op weg om volksziekte nummer één te worden. In 2016 heeft de Venrayse werkgroep rond die datum al eens diverse activiteiten georganiseerd die aan dit thema gewijd waren. Zo werd er in Venray onder andere een informatiemarkt gehouden op het schouwburgplein. Ook was de aangrijpende schilderijenexpositie Gezichten van Dementie te zien van de Groningse kunstschilder Herman van Hoogdalem en voormalig NOS-nieuwslezer Gijs Wanders. Deze werd door honderden belangstellenden bezocht.

Ook dit jaar weer wordt weer een aantal interessante evenementen op touw gezet, zowel informatief als ontspannend, waaraan u zowel passief als actief kunt deelnemen. De week wordt afgesloten met een feestelijke middag in de Venrayse Schouwburg met als thema Dementie krijgt een stem. Binnenkort kunt u in dit blad meer lezen over deze bijzondere week. Voor een voorproefje van wat er zoal te gebeuren staat raden wij u aan om alvast eens een kijkje te nemen op de website www.venraydementievriendelijk.nl onder de rubriek Actualiteiten. Ook op de Facebookpagina's van Venray Dementievriendelijk en Alzheimer Café Venray kunt u meer hierover lezen.

foto: expositie Gezichten van dementie in 2016.