Paul Jeurissen neemt de Venray Cup en de bijbehorende cheque in ontvangst van Wil Leinders van sponsor Peel en Maas.
Paul Jeurissen neemt de Venray Cup en de bijbehorende cheque in ontvangst van Wil Leinders van sponsor Peel en Maas. Foto: Jolijn van Goch

SV Ysselsteyn wint Venray Cup

Venray | Derdeklasser SV Ysselsteyn is, net als vorig jaar, de winnaar van de Venray Cup. "We hebben niet optimaal gespeeld, maar toch gewonnen", aldus Ysselsteyn-speler Bas Coopmans, die in het slotduel tegen vierdeklasser BVV'27 wist te scoren.

Door Sven Poels

"Je kunt je beter op de beker richten dan op deze quatsch", liet een kritische toeschouwer zich zaterdagavond ontvallen tijdens het kwalitatief niet hoogstaande duel tussen SV Venray 3 en SV Leunen 1. En ook bij de finale tussen de vaandelteams van SV Ysselsteyn en BVV'27, drie kwartier later op het (bij)veld ernaast, sprongen de vonken er niet bepaald vanaf. Slechts zo'n tachtig belangstellenden volgden de bijna plichtmatige verrichtingen van beide teams. "Het is vandaag, in tegenstelling tot donderdag (toen er werd gevoetbald op de velden van SV Venray, SV United en BVV, red.), erg gezapig", constateerde ook BVV-leider en invaltrainer Leon Wijnhoven.

De grootste mogelijkheden waren tijdens de 'finale' – in feite de laatste wedstrijd van een halve competitie – voor titelverdediger Ysselsteyn. Met lange halen naar voren werden de spitsen bereikt, maar met name jongeling Mike Arts had het vizier niet op scherp staan. Zo'n tien minuten voor tijd (de wedstrijden duurden 45 minuten) kreeg Yilmaz Durgun namens BVV nog een spaarzame kans, maar de vleugelaanvaller schoot na een fraaie individuele actie op de lat.

In minuut 38 kwam de openingstreffer er toch. Ysselsteyner Bas Coopmans nam een voorzet met de borst aan en deponeerde het leer vervolgens met een halve omhaal in het net: 1-0. Met deze uitslag kon BVV'er Jimmy Lucassen echter niet leven. Via de onderkant van de lat ging zijn afstandsschot over de doellijn: 1-1. Omdat Ysselsteyn het daarna niet af kon maken, was dit tevens de eindstand. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Coopmans – de oom van doelpuntenmaker Bas Coopmans – was er even onduidelijkheid. Moesten er penalty's worden genomen om de winnaar te bepalen? Het antwoord daarop was nee, omdat Ysselsteyn de beste papieren bij elkaar had gespeeld. De withemden hadden buiten het slotduel namelijk alles gewonnen, terwijl BVV eerder al gelijk had gespeeld tegen SV United.

En dus prolongeerde Ysselsteyn de titel, al was er van een uitzinnige vreugde geen sprake. Enigszins gelaten liepen de winnaars van het veld, onderweg naar het kleedlokaal en daarna de kantine, waar de prijsuitreiking plaatsvond. "We zien de Venray Cup als een voorbereiding op de competitie", verklaarde 'goudhaantje' Bas Coopmans (21) de stemming. "Om alvast in het ritme te komen. Van wat ik ervan heb gehoord was het een x-aantal jaar geleden anders, maar het is nu vooral een opbouwtoernooitje geworden. Dat het niet echt leeft, zag je wel bij de finale. Er kwamen maar een paar man kijken." De Ysselsteyner erkende dat ook het voetbalniveau niet al te hoog lag. "We hebben niet optimaal gespeeld, maar toch gewonnen. Dit toernooi is dan ook niet echt een maatstaf voor het seizoen."

Uitslagen

Donderdagavond 23 augustus (eerste ronde) in Venray: SV Venray 2 – SV Oostrum: 1-0; SV Venray 2 – SV Ysselsteyn: 0-2; SV Oostrum – SV Ysselsteyn: 1-2. In Wanssum: SV United – SV Venray 3: 2-1; SV United – SV Merselo: 3-0; SV Merselo – SV Venray 3: 0-3. In Blitterswijck: BVV'27 – SV Leunen: 1-0; BVV'27 – SVOC'-1: 1-0; SV Leunen – SVOC'01: 3-0.

Zaterdag 25 augustus (tweede ronde) in Venray: SV Oostrum – SV Merselo: 3-2; SV Venray 2 – SV Venray 3: 1-1; SV Merselo – SVOC'01: 1-0; SV Venray 2 – SV Leunen: 1-0; SV Ysselsteyn – SV United: 2-1; SV Oostrum – SVOC'01: 6-0; SV Venray 3 – SV Leunen: 1-0; SV United – BVV'27: 1-1; SV Ysselsteyn – BVV'27: 1-1.

De sportiviteitsbeker werd gewonnen door SVOC'01.