Eduard Versleijen met zijn gezin.
Eduard Versleijen met zijn gezin. Oude foto

Loonslachter Versleijen

Venray | Eduardus Hubertus Leonardus Versleijen werd op 6 april 1902 geboren in Venray als zoon van Peter Johannes Versleijen en Allegonda Lucassen. Peter Johannes was van beroep schoenfabrikant aan de Langstraat.

Eduard ging naar Sittard om de slagersopleiding te volgen. Daar ontmoette hij Mathilda Breuer. Op 18 mei 1932 trouwden zij te Sittard. Mathilda Maria Breuer werd op 6 september 1907 geboren in Maastricht als dochter van Johannes Hubertus Breuer en Elisabeth Sibels. Begin december 1935 kwam Eduard met zijn gezin vanuit Venlo naar Venray en ging op Paterslaan 18 wonen. Eduard heeft op de foto, die rond 1936 gemaakt is, de oudste zoon Johannes Hubertus, roepnaam Huub, op zijn arm.

In Peel en Maas van 14 december 1935 stond een advertentie waarin Eduard liet weten dat hij op Paterslaan 18 op zaterdag 21 december een vleeshouwerij opende. In de advertentie prees hij zijn assortiment aan. Tevens bood hij zich aan als huisslachter. Op een slechter tijdstip kon Eduard zijn zaak niet openen, want in 1936 brak de crisis uit. Al snel kon hij het niet bolwerken door wanbetaling van zijn klanten. Hij stopte met zijn winkel en ging verder als loonslachter. Hij verhuurde zijn winkel aan diverse ondernemers. Ook Piet en Marietje Thielen vestigden zich op donderdag 2 februari 1956 tijdelijk met hun viswinkel op Paterslaan 18. Eduard overleed op 27 augustus 1976 en Mathilda op 11 december 1983, beiden in Venray.

Foto: Gemeentearchief collectie Jan van der Putten/ Harrie Coopmans. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray