Campus voor 240 arbeidsmigranten

Venray | OTTO Work Force heeft plannen voor een Mobile Home Campus op industrieterrein De Hulst 1. Dat maakte directeur Frank van Gool van OTTO deze week bekend. Op de campus komen circa 60 grote luxe mobile homes die in totaal 240 arbeidsmigranten kunnen huisvesten. "In Venray is momenteel een tekort aan 1000 woonplekken voor arbeidsmigranten. Met dit plan willen wij bijdragen aan een oplossing voor deze problematiek."

Door Christ van den Munckhof

OTTO Work Force werkt met veel arbeidsmigranten. "Het huisvesten van deze medewerkers is altijd een van onze zorgen geweest. Doordat de behoefte aan arbeidsmigranten in Nederland, maar ook in de regio, alleen maar is toegenomen de afgelopen jaren wordt ook de huisvesting steeds belangrijker. Voor ons is het belangrijk dat deze mensen, die voor een korte periode werkzaam zijn in deze regio, adequaat gehuisvest worden", aldus Van Gool.

OTTO Work Force heeft verschillende concepten in ontwikkeling waar het gaat om huisvesting. "Onlangs hebben we in Waalwijk voor vierhonderd mensen huisvesting georganiseerd in twee- en vierpersoons studio's. In Venray willen we een nieuw concept neerleggen met luxe mobile homes voor vier personen. De mobile homes worden in Polen vervaardigd volgens Scandinavische maatstaven. Ze zijn voorzien van extra isolatie, gasloos, luxe ingericht en gedeeltelijk voorzien van zonnepanelen. Ook de oppervlakte is veel ruimer dan nu gangbaar voor arbeidsmigranten. Elke Mobile Home heeft twee éénpersoons kamers, een tweepersoons kamer, een grote leefruimte met keuken, badkamer en separaat toilet."

Lees verder op pagina 5.