Kritische geluiden over Leunen Zuid

LEUNEN | De klankbordgroep die is opgericht met het oog op het bouwproject Leunen Zuid, belegt maandagavond een besloten bijeenkomst met de projectontwikkelaar, de stedenbouwkundige, woningcorporatie Wonen Limburg en omwonenden om de plannen nog eens goed tegen het licht te houden. Op 5 juli werd duidelijk dat Leunen Zuid gaat voorzien in zo'n 41 woningen.


Door Henk Baltussen

Die avond waren ook kritische geluiden te horen. Zo was niet duidelijk wat de werkelijke behoefte voor woningen is in Leunen en de verkeersveiligheid rond Leunen Zuid lijkt een ondergeschoven kindje te worden. Die geluiden vielen ook te beluisteren tijdens de dorpsraadsvergadering, afgelopen maandag in MFC De Baank in Leunen. Aanwezige omwonenden van het bouwproject lieten nogmaals weten de verkeersveiligheid een heikel punt te vinden. 'We hebben veel vragen maar krijgen geen goede antwoorden', liet de dorpsraad weten. Omwonenden toonden zich kritisch: 'Het lijkt er nu op dat het plan een stuk uitbreiding is van het dorp Venray. Het heeft weinig met dorpsontwikkeling te maken. We missen starterswoningen. Dat zijn juist woningen om de jongeren in Leunen te houden. Het groen wordt ingeperkt. Zaak is wel om de balans in het dorp te behouden.'
Anderen zijn bang dat de plannen al te ver gevorderd zijn om ze nog aan te passen.
Sander Hellegers, die namens de dorpsraad in de uit zes leden bestaande klankbordgroep zit, staat in principe positief tegenover het project. "Hopelijk dat de plannenmakers de goede intenties blijven waarmaken."