Film en expositie in Odapark

Venray | In het Odapark in Venray zijn komend weekend veel activiteiten. Met vrijdag een bijzonder filmevenement dat duurt van zonsondergang tot zonsopkomst, ook buiten in het Beeldenbos, en zondag met nieuwe werken in de expositie Weil ich eind Mädchen bin.

Een evenement voor de hele nacht is Night Vision. Vrijdag, in de nacht van 24 op 25 augustus, verandert het kunstbos in een bioscoop met bewegend beeld dat de hele nacht is te zien onder de bomen, van zonsondergang tot zonsopkomst. Met werk van vooral regionale makers. Binnen, in het theehuis, worden films vertoond en worden makers aan de tand gevoeld.

Onder hen zijn Tanja Nabben, Nina de Vroome, Ruud Lenssen en Guido Coppis. Ook wordt er gesproken over de wereldpremière van I, captain Yoo door Paulo Duarte Filipe. Buiten is er deelname door onder andere Rob 'regentag' Benders, Hester van Tongerlo, Linda Lenssen en Sanne Abbe en Studio Balrus.

De entree is gratis en de bar is de hele nacht geopend. Het gaat om een internationaal concept, Bring Your Own Beamer (BYOB), bedacht door internetkunstenaar Rafaël Rozendaal. Daarbij vullen kunstenaars voor één avond een ruimte met projecties. Bij Odapark is dat deze keer niet alleen in het gebouw, maar ook buiten in een beeldenbos tijdens de manifestatie Night Vision. In hetzelfde weekend is zondag 26 augustus een tussentijdse wisseling van de getoonde werken bij de jubileum expositie Weil ich ein Mädchen bin. Dan is de expositie voor het eerst in de nieuwe samenstelling te zien.

Denk hierbij aan ander werk van de reeds exposerende kunstenaars, maar ook aan compleet nieuwe werken. Zo hebben Les Deux Garçons speciaal voor deze tentoonstelling een werk gemaakt dat vanaf deze datum te zien is. Dit is tevens een vooraankondiging van de grote solo-expositie bij Odapark volgend jaar.

Daarnaast zijn er nieuwe werken te zien van Cindy Sherman, Tanja Ritterbex, Jerry Kowalsky, Marjolein, Wortmann en Theo Lenders.