Paar schoenen gestolen

Venray | De Venrayse politie heeft vrijdag een 30-jarige bewoonster van het asielzoekerscentrum in Overloon in de boeien geslagen nadat ze een paar schoenen had gestolen uit een winkel in de Grotestraat in Venray.

De vrouw werd vervolgens overgebracht naar het cellencomplex in Venlo. Zowel bij haar aanhouding als bij het verhoor in Venlo werd, naast een advocaat voor de verdachte, ook een tolk ingeschakeld. Tevens werd de vreemdelingenpolitie van het misdrijf op de hoogte gesteld. De winkeldievegge kreeg een dagvaarding en zal zich binnenkort voor de diefstal voor de rechter moeten verantwoorden. De schoenen ter waarde van 60 euro zijn terug naar de winkel. Wel zijn ze beschadigd.

Overlast jongeren in speeltuin 't Bersje

Leunen | Jongeren van buiten Leunen zorgen voor overlast bij speeltuin 't Bersje in de dorpskern. Die geluiden bereiken Dorpsraad Leunen, die maandag in vergadering bijeen was en het probleem besprak.


Kinderen blijken het lastig te vinden om daar te gaan spelen, viel te beluisteren. 'Er wordt rotzooi achtergelaten en er ligt ook drugsafval'.
Jongeren blijken regelmatig tegen de avond met auto's en scooters naar 't Bersje te komen, voetballen daar en maken herrie. 'Nee, van hangjongeren kun je niet spreken', wist een dorpsraadslid. Buurtbewoners houden de ontwikkelingen in de gaten en lopen regelmatig wat rond als de jongeren zich bij de speeltuin ophouden. Al met al voelt de buurt zich niet op z'n gemak, was de conclusie. Wel houden de jongeren zich de laatste tijd minder frequent op bij 't Bersje. De wijkagent wil op de hoogte worden gebracht als overlast wordt ervaren, aldus dorpsraadvoorzitter Annemarie van Kruijssen. De dorpsraad wil even afwachten hoe en of de overlast zich verder ontwikkelt.

Tankstation krijgt nieuw winkeltje

Leunen | Het tankstation aan de Albionstraat in Leunen wordt verbouwd. "Eind oktober openen we met een nieuw concept in de vorm van een versmarkt", laat eigenaar Gerbert Vissers weten. "Daarbij wordt nauw samengewerkt met andere ondernemers."

Tijdens de vergadering van de dorpsraad werd duidelijk gemaakt dat het winkeltje bij het tankstation opgedoekt zou worden. Dat blijkt dus niet het geval te zijn. "We gaan alleen het concept veranderen", zegt Vissers. "Er is minder behoefte aan een supermarkt zoals deze nu is omdat in Venray alle supermarkten ook 's avonds geopend zijn." Tijdens de verbouwing is de winkel gewoon open.
Het geruchten dat de winkel dicht zou gaan, was voor de dorpsraad wel aanleiding daar verder op in te gaan. Voor de oudere bewoners zou het geen goede ontwikkeling zijn als de kleine supermarkt zou sluiten. 'Ouderen missen het contact', klonk het uit de dorpsraad. Het in het leven roepen van een buurtsuper voor Leunen zou een oplossing kunnen zijn. Daarbij zouden afspraken kunnen worden gemaakt met andere supers. 'Er zijn voorbeelden in de omgeving waar dat concept werkt', viel te beluisteren. De mogelijkheid om het concept buurtsuper voor Leunen te onderzoeken, werd omarmd. In de nieuw te vormen werkgroep Hoe ziet Leunen eruit in 2030, zou het plan ter sprake kunnen komen. Of dat plan nog nodig is, nu het tankstationwinkeltje blijft bestaan en wordt vernieuwd, is nog onduidelijk.