Reactie Wonen Limburg later

VENRAY | Al voor het in ontvangst nemen van het rapport Brukske Schimmelwijk gaf Wonen Limburg al aan pas in september met een reactie te komen. De woningcorporatie verhuurt de honderden woningen die met schimmel en vocht kampen. Vele huurders geven in het rapport aan erg ontevreden te zijn met Wonen Limburg Venray (WLV), dat nalatigheid wordt verweten.

Zo'n 65 procent van de ondervraagde huurders in het eerste onderzoek schakelt met vocht- en schimmelklachten WLV in. Van hen is 71 procent ontevreden over de oplossingen. In het tweede onderzoek ervaart 44 procent de klachten-afhandeling door WLV als slecht, 31 procent zelfs als zeer slecht. Volgens het rapport zit het veel huurders dwars dat WLV zo nonchalant met de klachten omgaat. Daarbij zijn ze vaak niet te spreken over de wijze hoe WLV de vocht- en schimmelproblematiek aanpakt. Zo moeten huurders verschillende keren met dezelfde klacht aankloppen voordat ze überhaupt serieus worden genomen. 'Komt WLV eenmaal in beweging, dan wordt de buitenkant van de woning wel aangepakt maar mogen de huurders de schade aan de binnenkant zelf opknappen'. Een huurder: 'WLV heeft buiten roosters geplaatst als test, deze test duurt al twee jaar. Binnen moet ik zelf de problemen oplossen. Ik heb een professionele schilder laten komen, maar die begint er niet aan, want volgens hem komt het na verloop van tijd toch weer terug'. Een andere huurder: 'Wij hadden schimmel in de badkamer. Ik heb de badkamer, het plafond en het plafond van de slaapkamer zelf twee keer geschilderd. WLV had me verteld dat ik dit zelf moest opknappen. De schimmel was zo vergevorderd dat ik ook de plinten in de slaapkamer moest vervangen. De verzekering keerde niks uit. Ik moest maar verhaal halen bij WLV'.
Wonen Limburg is Limburgs grootste woningcorporatie, beheert 26.000 woningen, 3.000 eenheden ander vastgoed en heeft 250 medewerkers.