Het zijn en blijven blikvangers, de opvallende Dodge Vipers. Zondag reden ze een tour in de regio Venray.
Het zijn en blijven blikvangers, de opvallende Dodge Vipers. Zondag reden ze een tour in de regio Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Passie voor Dodge Vipers

Venray| Vanaf het terrein van Martens aan de Smakterweg in Venray vertrok zondag om 10.30 uur een stoet van achttien Dodge Vipers voor een tour. Viper Club-voorzitter Pieter van Luijtelaar uit Schijndel en organisator Frank Martens uit Venray namen ook aan de rondrit deel.

Door Evelien van der Zwaan

"De reden van de tour is Viper-liefhebbers samenbrengen om te praten over hun passie, samen op tour te gaan en vooral samen plezier te hebben", vertelt Frank Martens. Pieter richtte drie jaar geleden via een Facebookpagina de Viper Club op, waarna twee jaar geleden de eerste tour werd gerealiseerd. "Wij reden een tour met zes auto's, wat al een hele prestatie leek toentertijd. Daarom is het ook erg speciaal dat er in deze tour maar liefst achttien auto's rijden", vertelt Pieter. Dodge Vipers worden tegenwoordig niet meer gemaakt. Er zijn er nog maar weinig die rondrijden in Europa. Toch zijn er bij de tour van Venray naar Goch deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Engeland. "Voorheen kwamen de deelnemers alleen uit Nederland en België. Wij zijn er dan ook erg trots op dat onze Viper-vrienden uit Engeland en Duitsland ook van de partij zijn", vertelt Frank. Pieter en Frank leerden elkaar kennen tijdens een beurs, waarop zij over hun gedeelde passie aan de praat raakten. Tegenwoordig organiseren zij om de beurt een tour. "Tijdens deze tour hebben wij ervoor gezorgd dat er afwisseling was van plekken waar we soms tot wel 300 kilometer per uur konden rijden. Dat was voor een aantal deelnemers zeer uniek. Ook werd er een barbecue georganiseerd en zijn wij in de middag samen gaan karten. De tour eindigde bij Hotel Asteria, waar wij allen dineerden. In één woord fantastisch", aldus Frank. De dag is in kaart gebracht met beelden vanuit een drone. De volgende tour staat gepland in het voorjaar van 2019 en wordt georganiseerd door Pieter. "Er is ook al sprake van een weekendtour, die wordt georganiseerd door onze Duitse Viper-clubleden en waarvoor momenteel al 28 aanmeldingen zijn", vertelt Pieter. Alle communicatie verloopt via de Facebookpagina of de Europese Viperclub WhatsAppgroep. "Ons ledenbestand groeit doordat wij elkaar treffen via Facebook of doordat bestaande leden nog andere Viper-eigenaren en -liefhebbers kennen, waardoor iedere tour toch weer met meerdere vrienden gereden kan worden", sluit Pieter af.

Rikus schoot meer foto's. Deze zijn in dit album te bekijken.