Afbeelding
Foto:

Expo KIK 4.0 in Venrays Museum

Venray | In het Venrays Museum in Venray loopt de expositie KIK 4.0.

Deze week wordt portretschilder Lucia Knops uitgelicht.
"Portretschilderen is al jaren mijn passie. Mensen en gezichten….. het is een aantrekking, een fascinatie, een gevoel. Ik probeer het karakter en de uitdrukking te laten spreken. Ik probeer in de huid van de persoon te kruipen, de emotie te raken. Een geschilderd portret is zoveel meer dan een foto. Naast de compositie zijn het kleurgebruik en de penseelvoering voor mij heel belangrijk. Kinderen trekken me aan door hun onbevangenheid. Voor de schilderijen die nu in het Venrays Museum hangen, heb ik me laten inspireren door kinderen uit andere landen. Zien we bij deze kinderen dezelfde onbevangenheid als in de westerse wereld? Ik heb kleurrijke achtergronden gebruikt om de kinderen nog duidelijker in een eigen sfeer te plaatsen. Op de kunstacademie in Arendonk heb ik de opleiding portretschilderen en de specialisatie cum laude afgesloten. Ik schilder enkel met olieverf en werk het liefst nat in nat. Naast mijn vrije werk maak ik veel portretten in opdracht. Dit is een boeiend proces waarvoor een intensieve samenwerking nodig is met de opdrachtgever. Meer van mijn werk is te zien op de website www.luciaknops.nl."


Seniorservice Gilde Venray

Venray | De inschrijf- en informatieochtend voor de computergroepen van Seniorservice Gilde Venray is op dinsdag 11 september van 9.00 tot 11.00 uur.

In het nieuwe seizoen worden op de dinsdagmiddagen computerhulplessen gegeven, telkens van 13.45 tot 15.45 uur. Inschrijven kan voor periodes van zes weken. Tevens kan worden ingeschreven voor de groepen: foto bewerken (maandagochtend), iPad/iPhone hulp (woensdagmiddag) en Excel voor gevorderden (vrijdags). Bij voldoende belangstelling wordt in het komende seizoen ook een workshop gegeven over het bouwen van een website of weblog op basis van het programma WordPress. Inschrijven kan via het contactformulier of tijdens de inschrijfochtend. Bij diverse activiteiten zoals Quilten, Discussie en Debat, maar ook bij andere groepen is er nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Zie ook www.seniorservicevenray.org.