Afbeelding
Foto:

Muzifique in
't Helder Overloon

Overloon | Muziekgroep Muzifique met Henk Deters, Maartje Smedts en Marjolein Cuijpers verzorgt op zaterdag 1 september vanaf 19.30 uur een optreden in 't Helder in Overloon met de titel La vie au creux de la main - Het leven in de palm van je hand.

Henk Deters, Maartje Smedts en Marjolein Cuijpers nemen de aanwezigen mee op een theatrale reis naar het land van brood, kaas en wijn. Volg het leven van een kunstenaar, vol drama, passie en romantiek. Droom weg met Franse chansons en romantische verhalen. Van Limburg naar Brussel en via Parijs naar het uiterste zuiden van Frankrijk. Onderweg begeleid met liedjes van de Belgische zanger Jacques Brel en de Franse zangeres Edith Piaf, maar ook van Henk Deters en Herman van Veen.


Op de website www.muzifique.nl is alle informatie over de voorstelling te vinden en kunnen kaarten worden gereserveerd, eventueel aangevuld met het onvermijdelijke maar overheerlijke Franse kaasplankje.


Raadselige Roos

Venray | Voor de zomervakantie heeft Literair Café Venray amateurdichters en -prozaïsten uitgenodigd om met hun werk deel te nemen aan zijn jaarlijkse, nu 26ste, schrijfwedstrijd De Raadselige Roos.

Inmiddels heeft al een aantal deelnemers zijn poëzie- of prozabijdrage ter deelname aan deze bijzondere en uitdagende schrijfwedstrijd ingestuurd. De schrijfwedstrijd is bedoeld als stimulans voor iedereen, die talent heeft of zich wil ontwikkelen en bekwamen in het schrijven van een goed verhaal of gedicht.

Iedereen vanaf achttien jaar kan aan de Raadselige Roos-schrijfwedstrijd deelnemen door voor 1 oktober een prozaverhaal of gedicht in te zenden. Het thema voor dit jaar is: speelruimte. Dit thema is verplicht voor alle inzendingen proza en poëzie. Een gedicht moet minimaal uit 50 en maximaal uit 150 woorden bestaan. Een prozaverhaal uit minimaal 500 en maximaal 1500 woorden. De inzendingen mogen verder niet eerder gepubliceerd zijn en moeten in het Nederlands geschreven zijn. Tenslotte, de literaire bijdrages voor deelname aan de Raadselige Roos-schrijfwedstrijd kunnen voor deelname uitsluitend via e-mail worden ingezonden naar e-mail raadseligeroos@literaircafévenray.nl. Voor de volledige voorwaarden en spelregels kijk op www.literaircafévenray.nl. De feestelijke prijsuitreiking aan alle winnaars van de Raadselige Roos 2018 wordt gehouden op 20 januari 2019 in Venray.