De ABBA-tribute staat op vrijdagavond 16 november in Zaal Zeven op de agenda
De ABBA-tribute staat op vrijdagavond 16 november in Zaal Zeven op de agenda Persfoto

Odes U2, Abba en Joel

Venray | Zaal Zeven in Venray is van alle markten thuis. De ene keer staat de zaal bij Hotel Asteria in het teken een bedrijfsfeest, de andere keer van een bruiloft of een (sport)gala. Maar ook voor concerten is Zaal Zeven uitermate geschikt, zoals bijvoorbeeld voor tributebands van U2, Abba en Billy Joel.

De serie tribute-avonden begint op zaterdagavond 20 oktober met een ode aan U2 door LikeU2. De vier bandleden eren hun muzikale helden uit het Ierse Dublin door met passie een tribute aan hen op te dragen. Met hun zang en de karakteristieke U2-gitaar-, bas- en drumpartijen nemen ze de bezoekers mee op een eigen U2-avontuur.

Hits, van Out of Control tot The Unforgettable Fire, van Bullet The Blue Sky tot Beautiful Day, komen daarin natuurlijk voorbij. De band is opgericht door gitarist Leon Claessens. Na een wisseling van samenstelling maakten ex-U2NL leden van het eerste uur, Hans Reinders (zang) en Ger Joosten (drums), hun opwachting. Samen met Leon en bassist Emiel Joosten vormen zij de 'nieuwe' LikeU2.

De ABBA-tribute staat op vrijdagavond 16 november in Zaal Zeven op de agenda. In april 1974 won ABBA het Eurovisie Songfestival met het nummer Waterloo. Het was voor de Zweedse groep het begin van een bloeiende carrière. Jarenlang zong ABBA de ene na de andere hit naar de toppen van de internationale hitparades: van Fernando tot Chiquitita en van Super Trouper tot Dancing Queen.

Films en theateruitvoeringen volgden. De ABBA-tribute in Zaal Zeven laat de jaren zeventig en tachtig weer helemaal herleven. Alles uit de muzikale glitter- en glamourwereld van weleer komt weer boven.

Van de laklaarzen met de plateauzolen, de roterende spiegelbollen tot de kleurrijke glitterkostuums. Stilzitten is geen optie, dus handen in de lucht en swingen maar. Ook bestaat voor deze Abba Tribute de mogelijkheid om tickets te boeken inclusief diner en/of overnachting.

De afsluiter van de serie tributs komt voor rekening van Alexander Broussard, onder meer bekend van Najib Amhali's PlusSupportAct, De Corona's en Crazy Pianos, en zijn vijfkoppige band 003. Hij brengt op zaterdag 16 maart een ode aan Billy Joel. Het repertoire van deze muzikale alleskunnen uit New York bestrijkt eigenlijk alle kanten van het popspectrum.

Natuurlijk met de klassieke meezinger The Pianoman, maar ook met swingende rockernummers als My life, ballads als Honesty en rock-'n- rollnummers als Only the good die young. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. En hoewel Billy Joel (69) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog een keer in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute aan deze muzikale ster, dachten ze bij Zaal Zeven, vandaar de keuze voor The Billy Joel Experience.

Kaarten voor de drie tributeavonden zijn te bestellen via de website www.asteria.nl/feesten/tribute.

Daarop is ook meer informatie te vinden over de drie tributebands die in Zaal Zeven optreden.