Derby SSS'18-Volharding later

Overloon/ vierlingsbeek | Als SSS'18 en Volharding bij elkaar zitten in de competitie, dan weet je het wel. Dan spelen ze op de eerste speeldag van het seizoen tegen elkaar. En meestal op zaterdagavond. Daar hoefde je het programma van de KNVB niet voor af te wachten. Maar hoe anders is het dit jaar. De seizoensouverture tussen de Overloonse en Vierlingsbeekse voetbalclub is afgeschaft.

De eerste derby van het jaar vindt komend seizoen pas op zondag 2 december plaats bij Volharding. De return is op 21 april bij SSS. Daarmee komt er een einde aan een traditie. In de voorgaande negen seizoenen zaten de Brabantse buurclubs zeven keer bij elkaar in de klasse, telkens speelden ze het openingsduel tegen elkaar.

Het ene jaar op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek, het jaar erop op De Raaij in Overloon. Telkens stond het rijen dik langs de kant. Met die traditie wordt nu gebroken. En dat was eigenlijk niet de bedoeling.

Twee maanden geleden heeft SSS de openingswedstrijd tegen de rivaal namelijk al aangevraagd, zo stellen betrokkenen. Maar geaccepteerd werd dat verzoek niet door de KNVB.

In een reactie via de mail stelt de voetbalbond dat de aanvraag te laat is binnengekomen. Vorige maand maakte de KNVB overigens pas de competitie-indeling bekend. Bij SSS en Volharding balen ze van het negeren van hun aanvraag. Beide clubs eisen een reactie van de bond. Al direct na het zien van het competitierooster heeft SSS contact gezocht met de KNVB.

Een antwoord is er nog niet gekomen. Ook een oplossing om dit seizoen al de traditie in ere te herstellen, ligt niet voor de hand. Dan zou de KNVB het hele competitieprogramma dat afgelopen vrijdag gepubliceerd werd moeten omgooien. Zodoende moeten SSS, Volharding en alle voetballiefhebbers in de regio het doen met een derby in de winter en een in het voorjaar. Hopelijk dat bij de laatstgenoemde gemeentelijke burenruzie nog wat op het spel staat: niet alleen de eer, maar ook een (periode)titel bijvoorbeeld. Ook de wedstrijd Venray-Wittenhorst was aangevraagd voor de eerste speeldag en door de KNVB geweigerd. Die derby wordt meteen na de winterstop.pop 20 januari, gespeeld.


Openingsduels zondag 23 september

Eerste klasse D:

Venray-Bekkerveld

Tweede klasse H:

SSS'18-Real Lunet

Volharding-Venhorst

Derde klasse C:

NWC-Ysselsteyn

Vierde klasse G:

Hegelsom-BVV'27

SVEB-Oostrum

Vijfde klasse F:

VIOS-Merselo

De Zwaluw-Holthees-Smakt

Vijfde klasse D:

Egchel-Sporting ST

Leunen-Grashoek

SVOC'01-VCH

VOS-SV United