Turkse cursus Peuter in Zicht

Venray | Bij Synthese in Venray start met de gratis interactieve Turkse cursus Peuter in Zicht. Een kind hebben betekent dat de ouder/opvoeder steeds meegroeit met het kind. Op twee- en driejarige leeftijd zetten kinderen een aantal grote stappen in hun persoonlijkheidsontwikkeling en daarmee is de peuterleeftijd een belangrijke fase in de totale ontwikkeling van kinderen.

Tijdens deze fase omvat gezond ouderschap te voldoen aan de behoeften van het kind en daarbij aandacht te hebben voor de zelfredzaamheid van het kind. Deze fase is voor ouders niet alleen boeiend om te zien, maar het kan soms ook lastig zijn. Voor veel ouders levert het opvoeden van kinderen dan ook vragen op. Wat doe je als je kind niet wil luisteren? Wat doe je als je kind een driftbui heeft? Wat doe je als je kind niet wil eten, drinken of slapen? Hoe ga je nu op een positieve manier om met deze situaties? Synthese biedt de Turkse cursus Peuter in Zicht aan voor moeders van peuters. De cursus is gericht op het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van moeders van twee- en driejarigen. De ouders krijgen advies en tips over de ontwikkeling en opvoeding van de peuters. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag en kunnen ervaringen worden gedeeld met andere moeders. De thema's zijn: steunen, stimuleren en sturen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en de trainingen vinden plaats op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in Venray. Datums: 24 oktober, 7 november, 21 november en 5 december. Aanmelden kan via de trainers Songul Altuntas-Tasdemir en Derya Bozok via e-mail s.tasdemir@synthese.nl of d.bozok@synthese.nl.


Reünie IC VieCuri

Venlo | De IC van VieCuri bestaat 50 jaar.

Een enthousiaste groep van huidige en oud-medewerkers vindt het daarom tijd voor een reünie. Heb je op de locatie in Venlo of Venray gewerkt (of indertijd medium care)? Dan ben je van harte welkom. De organisatie heeft zoveel mogelijk (mail)adressen en telefoonnummers van (oud)-medewerkers proberen te achterhalen. Diegenen hebben intussen een uitnodiging gehad. Heb je er geen gehad en hoor je wel bij de club? De reünie van de ICU vindt plaats op 26 oktober 2018 bij Grand Café de Maagdenberg in Venlo. Geef je op door vóór 1 september te mailen naar reunieicu@gmail.com.