Marten Reen, Rien van Engelenburg, Hans Beterams en Johan Coenders van Venray Beweegt beginnen aan hun tijdrit op het Schouwburgplein.
Marten Reen, Rien van Engelenburg, Hans Beterams en Johan Coenders van Venray Beweegt beginnen aan hun tijdrit op het Schouwburgplein. Foto: Rikus ten Brücke

Venray in de ban van BinckBank Tour

VENRAY | Het BinckBank Tour-circus sloeg dinsdag voor het tweede op rij zijn tenten op in Venray. Het grootste wielerevenement van Nederland kreeg wederom een warm en gastvrij onthaal. De naar schatting veertienduizend toeschouwers die van heinde en verre naar Noord-Limburg waren gekomen kregen de profs één voor één te kunnen zien, omdat ze een tijdrit afwerkten. Eerder reden toerrijders (dik en dun, afgetraind en beginners) hun tijdrit.

Het hoofdprogramma was bestemd voor de profs. De stuk voor stuk aerodynamisch en kleurrijk uitgedoste 161 broodfietsers (23 ploegen met elk 7 renners) startten op het Schouwburgplein, flitsten even later door Merselo om via de Deurneseweg na ongeveer een kwartier te finishen op de Raadhuisstraat. De hele middag nam de tijdrit-etappe in beslag. Niet alleen rond de finishlocatie was het dringen geblazen, ook bij de start hielden zich duizenden wielerliefhebbers op. 's Morgens reden de 28 kwartetten die aan de amateurploegentijdrit deelnamen, zich al het snot voor de ogen. Zoals het viertal met prominent de letters Venray Beweegt op de borst (zie foto). Zij vertegenwoordigden de gemeente Venray. Hoe ze dat deden...lees verderop in deze krant alles over de BinckBank Tour die zondag eindigt op de Belgische Muur van Geraardsbergen en volgend jaar in Venray terugkomt.