Afbeelding
Foto:

NK-goud voor Lisa Dreesens

Venray | Lisa Dreesens (26) uit Venray zwom voor de derde keer succesvol het IJsselmeer (22 km) over in een tijd van 5 uur en 14 minuten en won met die tijd het goud op dit Nederlands kampioenschap.


Deze zwemmarathon geldt als een van de zwaarste ter wereld door de vaak aanwezige golfslag, wat nu met een windkracht tussen de 4 en 7 BF ook weer het geval was. De temperatuur van het water was dit jaar met 20 graden echter geen probleem voor de deelnemers uit diverse landen. Zij werden vroeg in de ochtend per auto vanuit Medemblik naar de overkant gebracht, met als startplaats Stavoren. In Stavoren lagen de boten klaar die de zwemmers helpen bij het naar de overkant navigeren. Voor Lisa Dreesens was dit het schip Westerklief met Tim Koning als schipper. Na 5 uur zwemmen kwamen de eerste drie zwemmers in het zicht: twee mannen en één vrouw. Bij het laatste drink-/eetmoment wist Dreesens gebruik te maken van dit moment en zich los te maken van nummer drie, waardoor ze enkele minuten eerder de finish in Medemblik wist te bereiken. De tweede vrouwelijke deelnemer kwam twee uur later binnen dan Dreesens en de laatste deelnemer was na 9 uur en 48 minuten in Medemblik.


Indeling competitie korfbal

Ysselsteyn | De indeling voor de nieuwe veldcompetitie van het korfbal is bekendgemaakt. De Peelkorf, dat uitkomt in de topklasse D, speelt tegen Altior, Be Quick, DDW, Rosolo en Stormvogels. De Ysselsteynse korfbalsters starten op zondag 23 september.

Oranje Wit ontmoet in de hoofdklasse dames D Bladella, De Horst, Klick'15, VVO/ Klimroos, Odio, Astrantia/ Ona en Rooi. SVOC'01 kruist in de overgangsklasse D de degens met BMC, DAW Schaijk, Flamingo's, JES, Klimop, Tovido en VIOS en Merselo korfbalt in de eerste klasse dames D tegen Corridor, Flash, Korloo, Lottum, Nijnsel en Roka. Oranje Wit, SVOC'01 en Merselo spelen op zondag 9 september hun eerste competitieduel.