Gebrek aan ruimte voor De Kruudwis

VENRAY | Basisschool De Kruudwis aan de Klaproos in Venray komt ruimte tekort voor het groeiend aantal leerlingen. Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOVenray) verwacht dat de komende twee jaar de school met vijftien leerlingen groeit.

Door Henk Baltussen

Het ruimtetekort is nu al zo'n 460 vierkante meter en zal alleen maar groeien. Drie noodlokalen met faciliteiten, goed voor ruim 200 vierkante meter, minderen dat tekort, maar onvoldoende. De gemeente springt bij in de kosten van de noodlokalen. Tevens is de gemeente ervan overtuigd, zoals dat in een adviesnota is vastgelegd, dat De Kruudwis op termijn een lokaal extra nodig heeft. Daarvoor heeft SPOVenray nog geen aanvraag ingediend.
Een probleem is evenwel dat de huidige locatie te klein is voor vier noodlokalen. Daarom zou het volgens de gemeente verstandig zijn te onderzoeken of het bouwen van permanente lokalen een betere optie is.

Ook voor basisschool De Lier in Merselo zijn de huisvestingsproblemen, die al enkele jaren hoog op de agenda staan, nog niet opgelost. SPOVenray deed begin dit jaar bij de gemeente een aanvraag voor een betere schoolhuisvesting in Merselo. Tot twee keer toe stelde Venray een termijn voor aanvullende informatie aangaande de aanvraag. SPOVenray bleef in gebreke, waardoor de gemeente de huisvestingsaanvraag niet in behandeling kon nemen. Voor 1 februari 2019 kan SPOVenray een nieuwe poging doen. Dan is er waarschijnlijk ook meer duidelijkheid over nieuwbouw van De Lier bij de Gemeentelijke Accommodatie Merselo of vernieuwbouw op de huidige locatie.