Zangworkshops mannenkoor

Venray | Het Venrays Mannenkoor houdt op zaterdag 22 september zangworkshops met vier topcoaches waaraan iedereen die van zingen houdt, kan deelnemen.

Voor zowel de beginnende als de geoefende zanger een mooi moment om de zang eens door een professional te laten verbeteren. Het accent bij deze verschillende workshops ligt op instuderen van een nummer, samen zingen en performance. Iedereen, lid van een koor of niet, kan hieraan deelnemen en zo beter leren zingen en natuurlijk ook optreden.

De samenwerking met topcoaches van diverse koren is tot stand gekomen door barbershopliefhebber en lid van het Venrays Mannenkoor Wilbert Claessens. "Via een internationale Facebook groep en bijeenkomsten om barbershop te zingen, ontmoette ik Stuart Sides. Hij richtte een nieuw internationaal vrouwenkoor op, met leden uit half Europa. Opmerkelijk is dat ze eenmaal per maand in Venray oefenen, en dat we ze daarom misschien 'uit Venray' mogen noemen. Samen besloten we om op deze manier samen te werken en zo een unieke kans te creëren om gecoacht te worden door zangprofessionals. En daarnaast een gezellige dag beleven, afgesloten door een concert 's avonds. Een unieke kans voor iedere zangliefhebber."

Voor dit evenement heeft het Venrays Mannenkoor vier topcoaches uit de koorwereld bereid gevonden hun talenten te laten gelden, te weten: Martin Ford (UK), Stuart Sides (UK), Sonny vande Putte (België) en Alexandros Kavvadas (Griekenland). Deze laatste is sinds medio 2017 de tweede dirigent van het Venrays mannenkoor.

De workshops worden gehouden van 11.00 tot 16.00 uur in De Witte Hoeve in Venray. Neem contact op voor de details van de workshops via info@venraysmannenkoor.nl.

Interesse om deel te nemen? Dat kan. Zangervaring is niet nodig, net zomin als het kunnen lezen van noten. 's Avonds is er een concert in Schouwburg Venray. In dit concert van het Venrays Mannenkoor met zijn uitgebreide repertoire en het No Borders Show Chorus, treedt ook nog gemengd kwartet Angels en Demons op.

Bovendien is de top van de mannelijke Nederlandse barbershop aanwezig met het recent opgerichte koor Momentum met internationale zangers en het Nederlands kampioenskwartet Men2B.

Opgeven voor de workshops kan via www.venraysmannenkoor.nl.


Nieuwe dieren ZooParc Overloon

Overloon | De palmgieren en kapgieren hebben in hun nieuwe ruime volière in ZooParc Overloon twee kirk´s dik-diks en een grijze kroonkraanvogel verwelkomd. Vanuit een mooi uitkijkpunt in de doorloopvolière kunnen bezoekers al deze dieren in hun nieuwe verblijf bewonderen.

De kirk's dik-diks en grijze kroonkraanvogel zijn vanuit Dierenrijk naar ZooParc verhuisd.

"De ruime nieuwe volière is nu een mooi combinatieverblijf geworden met diverse diersoorten: gieren, de dik-diks en de kroonkraanvogel. Dat is niet alleen leuk om te zien voor bezoekers, maar zo'n verblijf biedt ook een positieve gedragsverrijking voor de dieren", zegt hoofd dierverzorging Steven van den Heuvel. Kirk's dik-diks behoren tot de kleinste antilopes ter wereld. In de natuur komen ze voor in de drogere streken van Oost- en Zuidwest-Afrika. De naam dik-dik hebben deze antilopes aan hun geluid te danken. Ze kunnen in geval van gevaar een geluid maken wat klinkt als 'zik-zik'. Hiermee proberen dik-diks prooidieren af te schrikken en aan andere dik-diks te laten weten dat er gevaar is.

De grijze kroonkraanvogel dankt zijn naam aan de bijzondere pluim op zijn kop. In de natuur komen ze voor in Oost-Afrika. In het Afrikaanse land Oeganda beschouwt men de kroonkraanvogel als nationale trots. Deze vogel wordt zelfs afgebeeld in de vlag van het land. De kroonkraanvogel is de enige kraanvogelsoort ter wereld die wel eens in een boom gaat zitten.


Keetfeest Veulen in de startblokken

Veulen | In Veulen wordt komende zaterdag 18 augustus vanaf 20.00 uur weer het Keetfeest Veulen gehouden.

Acht jaar geleden kreeg een groep enthousiaste Veulense jongeren het idee om een examenfeest te organiseren. In het Venrayse kerkdorp werd al jarenlang jaloersmakend door hun ouders opgeschept over hoe zij ooit de 'Veulense fuif' organiseerden, waarbij het optreden van Rowwen Héze ooit het toppunt was. 'Dit kunnen wij ook', dacht de Veulense jeugd. Met veel bij elkaar gesprokkelde spullen en met het nodige lef werd reclame gemaakt voor een examenfuif in het Veulen. `Keetfeest Veulen` werd de naam van de nieuwe activiteit, omdat de ideeën ontstonden in een Veulense keet. Na veel bloed, zweet en tranen werd het eerste keetfeest een avond om nooit te vergeten. Ruim 650 bezoekers werden toen in het Veulen welkom geheten.

De jaren daarna groeide Keetfeest Veulen verder uit naar een bekend evenement in de omgeving, met als ingrediënten van de succesformule onder meer een goedkope entree en een gevarieerd programma met onder meer optredens van livebands en dj's. Dit jaar, editie nummer 8, gaat het Keetfeest op de schop. Het festival verhuist van de vertrouwde locatie in de schuur aan de Jaegerhofweg 21 in Veulen naar een tent in een weiland, slechts enkele meters verderop. "Een grote feesttent en kleinere podia moeten ervoor zorgen dat het Keetfeest nog verder kan groeien", zegt Evi Timmermans, een van de medeorganisatoren. "Het Keetfeest Veulen krijgt steeds meer de vorm van een festival. We hopen dit keer weer meer dan 800 bezoekers te trekken."

Het programma bestaat onder meer uit optredens van Hottub Heroes, De Dronken Tatta's, Fatguys en Silent Disco en joekskapel Krom dur d'n bocht. Kaartjes zijn voor 7,50 euro te koop via de website www.keetfeestveulen.nl. De consumptieprijs bedraagt 1,50 euro.