Paradogma

Meerlo | Documentairemaker Marijn Poels uit Meerlo werkte een jaar lang aan de opvolger van zijn controversiële klimaat- en energiefilm The Uncertainty Has Settled. De titel van zijn tweede 90 minuten durende film heet Paradogma en is vanaf oktober in geselecteerde bioscopen te zien tijdens de Europese toer.

Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van het eerste deel The Uncertainty Has Settled. Daarin stelt hij kritische vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daaraan zijn mening te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd.

Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk.

Waarom eigenlijk? Poels gaat in Paradogma op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht.

Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen? Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen, en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan.

Paradogma is het tweede deel in de geplande trilogie.

De film gaat op woensdag 19 september zijn voorpremière beleven in Berlijn. Voor meer informatie kijk op de website www.paradogma-film.com/