"We moeten ons in de armen knijpen"

Venray | "Dit is écht ongelofelijk. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Volgens mij hebben we de boel aardig op stelten gezet. Heel tof."

Hij zei het met een grote glimlach op zijn gezicht. Dylan Haegens, YouTube-ster uit Venray, genoot met volle teugen van de mensenmassa en de uitgelaten sfeer voorafgaand aan de première van zijn eerste bioscoopfilm in 'zijn' Venray. Honderden fans stonden zondagavond uren en rijendik bij de rode loper van de plaatselijke bioscoop. Sommigen wachtten meer dan twee uur om hun idool eindelijk te kunnen ontmoeten. "Het is legendarisch om hierbij te zijn", beaamt ook collega-YouTube-ster Kelvin Boerma, beter bekend als Kalvijn. "Dylan is de eerste YouTuber die het aandurft om een bioscoopfilm te maken. Ik heb er niet de allergrootste rol ter wereld in, maar het was supergaaf om eraan mee te mogen doen." Met meer dan 1,4 miljoen abonnees is Haegens een begrip in de Nederlandse YouTube-wereld. Met zijn team zet hij wekelijks filmpjes online.

"We zijn dus gewend om scripts en sketches te maken", legt Haegens uit. "Maar een film met een lange verhaallijn, ja, dat is toch heel wat anders. We zijn er ontzettend trots op. Het is toch moeilijk om op het magische doek te verschijnen. Maar we zijn met de juiste mensen in contact te komen en het is ons gelukt. Bizar." Zijn vriendin Marit Brugman vult aan: "Toen we met de helikopter boven Venray vlogen en de mensenmassa zagen, moesten we ons toch allemaal even in de armen knijpen. Dit is voor ons fijn thuiskomen. Venray staat van enthousiasme op zijn kop, voor de première van onze film. Echt te gek!" Regisseur en voice-over Bas van Teylingen is tevreden over de eerste reacties op de film. "Iedereen is superpositief. Het is een heerlijke feelgooddfilm met actie en humor. Wat mij opvalt is dat de mensen in de zaal heel verschillend reageren op de grappen. De ene keer lachen de kinderen, de andere keer bulderen hun vader en/of moeder. Heel grappig om te zien en te horen."