Afbeelding

Festival Mystic World groeit

Merselo | Merselo stond zaterdag in het teken van het Festival Mystic World. Een weiland werd voor een dag omgetoverd tot dé muziek- en danslocatie voor liefhebbers van hardstyle en house/urban. De bezoekers konden tijdens de eerste editie van dit muziekfestijn onder meer genieten van optredens van Ran-D, B-Front en Adaro, Roughstate, Marc Nellen aka Unrestrained en Elroy Jonker, ook wel bekend als Art Frequency.

Het idee voor het festival ontstond ooit met een bescheiden feestje in de voortuin van Joey van Berlo voor nog geen vijftig personen. Nu, ruim zes jaar later, op een andere locatie, trok het ruim 1200 bezoekers.

Het muziekfestival wordt georganiseerd door de twee vrienden Nick van Rijt en Joey van Berlo uit Helmond, met ondersteuning van plaatsgenote Caily Mikkers van het gelijknamige evenementenbureau. "We zijn supertevreden over het verloop van de eerste Mystic World", blikt Mikkers tevreden terug. "Het weer was goed, de stemming zat er prima in en er zijn geen vervelende, gekke dingen gebeurd. We kunnen ons geen betere editie wensen."

Natuurlijk gaat het bij het festival niet alleen om het decor, maar ook om de muziek. Omdat Van Rijt en Van Berlo en hun vrienden vooral hardstyle luisteren, besloten ze daar de focus op te leggen. Met headliners als Ran-d, B-Front en Adaro wisten ze behoorlijk grote namen voor de eerste editie te strikken.

Toch wilde het duo het festival niet té smal maken en daarom werd ervoor gekozen om nog een genre toe te voegen, namelijk urban/house. "Best een bijzondere keuze, want er staan eigenlijk twee totaal verschillende stijlen tegenover elkaar", vindt Mikkers. "Maar zo hebben we wel gezorgd voor ieder wat wils. Zowel hardstyle als house/urbun is momenteel erg populair."

De bezoekers kwamen uit het hele land, weet Mikkers. "Uit Enschede, uit Terneuzen, en we hebben zelfs een paar mensen uit Duitsland op ons festival kunnen begroeten. Ja, het is zeker de bedoeling om Mystic World volgend jaar weer te organiseren. Of we in de toekomst op zoek moeten naar een grotere locatie, daarvoor moeten we nog afwachten hoe hard we gaan groeien. Zoals het er nu uitziet, krijgt de eerste editie zeker een vervolg."

Ook op Peel en Maas TV was afgelopen week een verslag van Mystic World te zien. Deze uitzending terugkijken kan via de website en Facebookpagina van Peel en Maas (TV).

Foto: Rikus ten Brücke